Jurnalul National: Azi e ziua ta, Mircea Geoana
"Cel mai greu mi-a fost sa trec peste 'vina' ca sunt prea diplomat"

Senatorul PSD, Mircea Geoana implineste astazi 55 de ani. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!"
"Din fericire, am avut si am o viata plina si motivanta atat in plan profesional, cat si in cel personal. Am avut norocul si incapatanarea de a cauta noi provocari, de a dori mereu mai mult si de a nu ma opri atunci cand ceilalti imi spuneau ca nu se poate. Am intrat in MAE in 1990 pentru ca in vremea comunistilor nu mi s-a permis sa ies din tara. Am plecat la ENA stiind ca trebuie sa renunt la o promovare acasa pentru care muncisem. Sunt un om curios si cea mai mare teama a mea este sa nu stagnez intelectual. Am avut uneori noroc, dar am stiut mereu ca daca vreau ceva, atunci trebuie sa muncesc din greu pentru a obtine ce-mi doresc.
In ultimii ani, am avut momente mai bune si mai rele. Cel mai greu mi-a fost sa trec peste 'vina' ca sunt prea diplomat. Dar sprijinul prietenilor, al oamenilor pe care i-am intalnit, al colegilor mei m-au facut sa inteleg ca in viata bunul simt si omenia sunt cele mai importante lucruri. De asta, desi multi mi-au spus ca sunt cu prea mult bun simt pentru politica romaneasca, eu continui sa cred ca este de datoria mea sa raman acelasi om si sa fac tot ce-mi sta in putinta pentru binele semenilor mei.
Astazi sunt fericit sa fiu alaturi de familie si de prieteni. De Alex, fiul meu de 20 de ani - nici nu stiu cand a trecut timpul -, care este student in anul II la o facultate prestigioasa de business, de Ana - care peste cateva saptamani va deveni majora, o fiica minunata si un om bun, de Mihaela, care face lucruri extraordinare cu Crucea Rosie si cu Fundatia Renasterea, de prietenii adevarati. Copiii mei sunt o continua motivatie pentru mine. Atunci cand vad ca educatia pe care am incercat sa le-o dam isa arata roadele, imi da incredere pentru viitor.
De asta, cred in continuare in oameni si in puterea lor de a fi mai buni. Cred in destinul nostru ca tara si incerc sa contribui cat de mult pot la dezvoltarea ei. Ma doare sa vad acest imens potential neexploatat la adevarata sa valoare. Dar stiu ca nu pot sta pe margine sa ma plang si, ori de cate ori va fi nevoie de mine, voi pune un umar la reconstruirea credibilitatii Romaniei. Si fac asta atat prin activitatea politica, cat si alte proiecte precum prin Institutul Aspen Romania, Comitetul National pentru Dezvoltare, Institutul pentru Progres Social si Miscarea Romania Noastra. Consider ca este de datoria mea sa fiu un bun cetatean, sa fac bine, sa misc lucrurile in directia corecta."