ImpactNews informeaza: Mircea Geoana, din victima atacator. Despre rautatea lui Iliescu si tradarea lui Mitrea
Cu o seara inainte de Consiliul National al PSD, Mircea Geoana, un personaj izolat in partidul pe care l-a condus, iese la rampa si ii da o replica atat lui Miron Mitrea, cat si lui Ion Iliescu, despre care spune ca nu poate accepta orice alt lider in PSD in afara sa, fiind vorba "despre o rautate adunata in timp".
Intr-un interviu pentru Mediafax, Mircea Geoana iese la un atac pe toate fronturile, vizand actuala conducere a partidului, strategia in vederea alegerilor din 2012, dar si PNL-ul, sugerand ca PSD va trebui sa dea un candidat la prezidentiale, in ciuda intelegerii actuale cu liberalii.
Cele mai dure comentarii il au ca protagonist pe Ion Iliescu, pe care il acuza de o rautate acumulata in timp si pe care nu este capabil sa si-o reprime.
"Este o dificultate pe care domnul Iliescu o are cu a accepta oricare alt lider al partidului in afara de domnia sa. Cand era Adrian Nastase presedintele partidului, etichete si atacuri mai mult sau mai putin directe, dar dureroase, si care au dus la pierdere de imagine si de voturi. Cand am fost eu, nu mai discut, eu macar am avut curajul sa il infrunt in batalie directa si sa il infrang. Acum Victor Ponta, pe care l-a sustinut. Este cel putin ciudat si extrem de prost perceput de public cand Ion Iliescu si Roberta Anastase spun practic acelasi lucru, ca Victor Ponta nu ar suficient pregatit pentru a fi prim-ministru si domnul Nastase ar fi poate un prim-ministru mai bun. Nu pot sa spun ca nu recunosc acest tip de atac in atacuri pe care le-a exersat cu destul de multa abilitate si la adresa mea, si a lui Nastase. Indiferent daca ne place sau nu Ponta, este cel propus astazi de partid ca prim-ministru si orice forma de dubiu cu privire la persoana candidatului nostru subrezeste sansele partidului pentru a avea succes anul viitor. Cred ca este un fel de rautate adunata in timp, pe care ma mira ca domnul Iliescu, la senectutea la care a ajuns, nu gaseste intelepciunea sa o reprime", a declarat Geoana.
Urmatorul pe lista neagra a lui Geoana este Miron Mitrea, cel care l-a atacat de curand intr-o interventie publica, spunand ca fostul lider al PSD incearca "sa organizeze grupuri revolutionare in partid".
"Alegerea domnului Mitrea ca sef de campanie a lui Sorin Oprescu este o idee nu foarte fericita, ca sa nu spun nefericita. Pe de o parte, pentru ca maniera brutala in care se incearca impunerea domnului Mitrea la (PSD - n.r.) Bucuresti creeaza o reactie fireasca si legitima din partea organizatiei. Pe de alta parte, domnul Oprescu a castigat alegerile pe o nota de independenta si nu cred ca domnul Mitrea reprezinta un plus de vreun fel pentru Sorin Oprescu. Dar este decizia lui, insa cred ca, din punctul de vedere al jocului politic, aceasta solutie este nefericita", sustine Geoana.

Si tot el continua:

"Dar pentru mine, in continuare, cel mai mare mister din ultimii ani de zile, in afara de alegerile prezidentiale, este modul in care, intr-o noapte, s-au topit 5 procente pe care PSD le avea in fata PDL in 2008, cand domnul Mitrea era sef de campanie. As fi in continuare interesat sa vad explicatia", a mai adaugat acesta.
Cat priveste intelegerea cu PNL, Mircea Geoana a pune sub semnul intrebarii, considerand ca PSD va trebui sa dea un candidat la prezidentiale din randurile sale.
"Dupa modelul socialistilor francez si american, la sugestia mea in Statutul PSD a fost inclusa la modalitatea de desemnare a candidatului la presedintie o competitie interna. Ar fi o ocazie extraordinara pentru partid sa arate o alta fata, alta deschidere si ar fi benefic. Eu sunt convins ca viitorul presedinte al Romaniei poate fi un social-democrat", a subliniat Geoana, insistand ca alianta cu PNL "nu inseamna ca nu poate fi un candidat social-democrat la presedintie".