Conducerea PSD Arad a anuntat ca la nivelul judetului va fi format un comitet de sprijin pentru Mircea Geoana, iar scorul propus la alegerile prezidentiale de organizatia judeteana este de 30-35 la suta.
Presedintele PSD Arad, Marius Lazar, a declarat ca acest comitet de sprijin pentru Mircea Geoana va fi format din reprezetanti ai PSD si PC. "In comitetul de sprijin vor fi cooptati membri din cele doua partide, oameni de afaceri si repretentanti ai societatii civile.
Acest comitet va avea o componenta politica si o echipa tehnica de campanie", a declarat Marius Lazar. Liderul PSD Arad a mai spus ca la alegrile prezidentiale estimeaza o rata de prezenta la vot in judetul Arad de 40-45 la suta. "PSD isi propune sa obtina 50.000-55.000 de voturi, in primul tur, ceea ce inseamna 30-35 la suta din numarul celor care se prezinta la vot. Perioada de precampanie va fi utilizata la maximum, iar presedintele Mircea Geoana va merge intr-un turneu in toate judetele, pana la finele lunii august", a sustinut Lazar.
Marius Lazar a mentionat ca PSD Arad a obtinut, la alegerile europarlamentare, 21.000 de voturi, din 35.000, cat se preconizase la nivelul organizatiei judetene.
Marius Lazar a spus ca in iunie 2008 diferenta dintre PSD si PD-L era la nivelul judetului Arad de 65.000 de voturi, iar la alegerile parlamentare de 40.000 de voturi, acum la alegerile europarlamentare din luna iunie a fost de 19.000 de voturi.
Presedintele PSD Arad a criticat, luni, mai multi presedinti de organizatii din teritoriu, despre care a spus ca nu si-au respectat obligatiile la alegerile europarlamentare, iar impotriva acestora vor fi luate masuri disciplinare. "Nu mai vreau jumatati de masura. Poate unii dintre primarii care nu s-au implicat asa cum ne-am dorit au prea mult de lucru la primarie, si cred ca au, iar atunci vom aduce forte proaspete in locul lor.
Vor ramane primari si vor fi gasiti alti presedinti de organizatii", a afirmat Marius Lazar. Lazar a mentionat ca 28 de organizatii ale PSD, din cele 78 cate sunt in judetul Arad, nu si-au atins obiectivele la alegerile europarlamentare. Presedintele PSD Arad a mai mentionat ca la urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv al organizatiei judetene vor fi luate masuri impotriva filialelor si persoanelor "care nu si-au facut treaba".