ImpactNews informeaza: Geoana se apara in fata PSD cu protocolul USL: Candidatul prezidential, desemnat prin sondaje
Vizat cu noi sanctiuni si riscand chiar pierderea sefiei Senatului, convocat la partid pentru a da explicatii, Mircea Geoana foloseste continutul protocolului USL drept scut. Intr-o postare pe site-ul de socializare Facebook, fostul lider de partid aminteste detractorilor sai ca, potrivit protocolului Uniunii Social Liberale, "candidatul aliantei pentru functia de presedinte al Romaniei va fi persoana cea mai bine plasata intr-un sondaj de opinie la nivel national".
"Pentru toti cei interesati, protocolul USL prevede la punctul 6.1.2: "Candidatul Aliantei pentru functia de presedinte al Romaniei va fi persoana cea mai bine plasata intr-un sondaj de opinie la nivel national, realizat prin aplicarea corespunzatoare a prevederilor 4.2.6.". Asadar, de ce sa ne irosim energiile pentru a comenta un subiect ce va fi de actualitate abia peste cativa ani? Mai bine sa ne concentram cu totii atentia asupra castigarii alegerilor de anul viitor. Cum am mai spus - pentru a ajunge in finala, trebuie sa trecem de semifinala", scrie presedintele Senatului, aflat in perioada 31 octombrie - 4 noiembrie, intr-o vizita de lucru in Statele Unite ale Americii.
Mai multi senatori PSD au cerut revocarea lui Ponta din functia de presedinte al Senatului, repreprosandu-i acestuia slaba comunicare si lipsa de consultare cu grupul parlamentar social-democrat.
In paralel, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a propus conducerii partidului chemarea la raport a fostului lider de partid pentru a da explicatii cu privire la declaratiile legate de necesitatea unei competitii interne pentru desemnarea candidatului PSD la prezidentiale. Cu o zi in urma, secretarul general al PSD il invita pe Geoana sa se duca la PNL daca mai are vise de presedinte de stat, aluzie la impartirea tandemului premier -presedinte intre cele doua partide componente ale USL.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a comentat luni ironic, ca el "tine la liberali". "Eu tin la PNL. (...) Dorintele oamenilor nu pot sa le comentez, eu fac politica aici, in rest, fiecare poate sa-si doreasca ce vrea, ce are el in suflet", a declarat Ponta, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD, intrebat despre "dorinta presedintelui Mircea Geoana de a candida la Presedintie.