Conducerea PSD a luat in discutie situatia excluderii lui Mircea Geoana din PSD, scrie MEDIAFAX. Fostul presedinte este acuzat de liderii social-democrati ca ar fi incercat sa puna bazele unui pol social-democrat din care urmau sa faca parte inclusiv Ion Toma si Florentin Gust-Balosin.
Conducerea PSD a decis miercuri suspendarea lui Ion Toma.
In discutia despre sanctionarea lui Toma, mai multi vicepresedinti din PSD au ridicat problema lui Mircea Geoana, acuzandu-l ca ar pune la cale initierea unei platforme critice in interiorul PSD sau formarea unui nou partid. Potrivit surselor citate de MEDIAFAX, Adrian Nastase le-ar fi spus membrilor BPN ca Geoana, Toma, deputatii Florentin Gust si Radu Coclici, precum si alti apropiati ai lui Geoana din teritoriu s-ar fi intalnit saptamana trecuta la Hotel Ramada. Discutia de la Ramada, potrivit relatarilor din BPN, s-ar fi concentrat asupra initierii demersurilor de infiintare a unui nou partid, propunerea fiind facuta de Toma. Potrivit discutiilor din BPN, Geoana i-ar fi convins pe apropiati ca ar fi mai oportuna initierea unei platforme in interiorul PSD, care sa se pozitioneze critic fata de actuala conducere.
Aceleasi surse au declarat ca, in BPN, Adrian Nastase ar fi aratat si cateva formulare distribuite la Ramada, unul din punctele din formulare referindu-se la identificarea tuturor membrilor PSD nemultumiti fata de actuala conducere, inclusiv a celor care au plecat in ultima vreme din partid.
Sursele MEDIAFAX au aratat ca majoritatea membrilor BPN au ridicat problema sanctiunii lui Geoana, aflat deja in interiorul unei suspendari de sase luni din partid.
Potrivit acestora, dupa ce s-a ridicat problema excluderii lui Geoana, Victor Ponta a propus ca, impreuna cu Adrian Nastase si Ion Iliescu, sa aiba o discutie lamuritoare, luni, atat cu Geoana, cat si cu Toma. Potrivit surselor din conducerea PSD, la urmatoarea sedinta a BPN s-ar putea pune din nou problema excluderii lui Geoana din partid.
BPN al PSD a decis, in 13 decembrie 2010, suspendarea lui Mircea Geoana pentru sase luni din PSD.