Presedintele PSD Mircea Geoana, presedintele Senatului Romaniei, a intreprins, vineri, 21 august 2009, o vizita oficiala in Republica Liban unde s-a intalnit cu Michel Sleiman, presedintele Republicii Libaneze si cu Fouad Siniora, prim-ministrul cabinetului de tranzitie.
Oficialii celor doua state au discutat despre intarirea relatiilor dintre Camera de Comert din Liban si Camera de Comert din Romania, precum si despre stabilirea unei reglementari a acordarii vizelor pentru oamenii de afaceri libanezi. Aceasta ar viza reducerea birocratiei in procesul de acordare a vizelor pentru oamenii de afaceri libanezi. Una dintre propuneri ar viza garantarea de catre Camera de Comert din Liban in fata statului roman pentru investitorii care vor sa vina in Romania.
In timpul vizitei oficiale din Liban, presedintele Mircea Geoana s-a intalnit si cu Nabih Berry, presedintele Adunarii Nationale si cu mitropolitul ortodox din Beirut, PS Elias Audeh. In cursul acestei zile Mircea Geoana urmeaza sa aiba o intalnire cu prim-ministrul desemnat, Saad Hariri.
"In ultimii zece ani, Romania si-a folosit cea mai mare parte din energie pentru proiectul integrarii in Uniunea Europeana, dar azi trebuie sa investim energie si in alte regiuni. Azi, Libanul poate deveni poarta de intrare a Romaniei pentru toate tarile din regiunea Golfului", a declarat Mircea Geoana in cadrul discutiilor cu oficialii libanezi. Cele doua parti au discutat despre reconfigurarea relatiilor bilaterale dintre cele doua state, in vederea intaririi relatiilor strategice dintre Romania si Liban. Prim-ministrul libanez a afirmat ca Romania si Libanul joaca roluri similare in regiunile din care fac parte.
De asemenea, cele doua parti au discutat si despre stabilirea unui mecanism de lucru, atat la nivelul conducerii forurilor legislative din cele doua tari, cat si la nivelul comisiilor parlamentare.
La intalnirea cu mitropolitul ortodox din Beirut, presedintele Mircea Geoana l-a invitat, din partea statului roman, pe PS Elias Audeh sa viziteze Romania. Cu aceasta ocazie, mitropolitul si-a oferit sprijinul pentru construirea unei biserici ortodoxe in Liban, unde traiesc 300.000 de romani.