Dupa ce Puterea a respins ordinea de zi din care lipsea solicitarea PD-L de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte, PD-L a propus votarea unei noi agende care sa includa acest punct.
Mircea Geoana a refuzat din nou sa supuna votului introducerea pe ordinea de zi a revocarii sale. Plenul Senatului a respins miercuri prin vot ordinea de zi propusa de Biroul Permanent care continea dezbaterea de proiecte de legi, dar din care lipsea solicitarea PD-L de revocare a presedintelui Senatului. 69 de senatori au votat impotriva ordinii de zi propusa de Biroul Permanent, in timp ce 52 de senatori au votatin favoarea ordinii de zi.
Liberalii si social-democratii au propus convocarea unei noi sedinte a Biroului Permanent pentru stabilirea unei noi ordini de zi.
Pedelistii au replicat prin ministrul Radu Berceanu: "Ceea ce s-a discutat este ordinea de zi. Asta nu poate fi constitutionala. Ea se stabileste de un singur for. Biroul Permanent face o propunere, numai plenul stabileste care este ordinea. Foarte multi colegi au discutat la ordinea de zi despre continutul unui punct".
Liberalii au propus intreruperea sedintei pentru o pauza de consultari. Presedintele Senatului a aprobat imediat solicitarea senatorului Puiu Hasotti, iar sedinta a fost suspendata pentru 30 de minute.