Mircea Dinescu a ironizat situatia de pe scena de la Cetate, cand presedintele Traian Basescu i-a spus acestuia sa se duca sa vorbeasca la televizor, nu pe scena aceea unde se desfasoara un miting electoral. Dinescu a spus ca presedintele a tinut in mana sabia lui Caiac, renumit interlop din Craiova.
Mircea Dinescu a facut o paralela ironica intre Germania si Romania, facand referire la incidentul de sambata, din localitatea Cetate, cand Traian Basescu i-a spus, dupa ce a urcat pe scena (Mircea Dinescu - n. red.) la invitatia primarului Antonie Solomon, sa se duca sa vorbeasca la televizor, nu pe scena aceea unde se desfasoara un miting electoral. Astfel Dinescu a imaginat o situatie in care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, ar spune ca "da afara din Germania" un scriitor, pentru ca apoi sa chicoteasca de bucurie. Paralelismul facut de Dinescu situatiei in care s-a aflat el, fiind dat jos de pe scena, a fost piperat cu afirmatia ca Traian Basescu ar fi tinut in mana sabia lui Caiac, renumit interlop al Craiovei.
Contactat telefonic, Gigi Netoiu, despre care Dinescu spusese ca i-a filat in vremea comunismului pe scriitorii Stelian Tanase si Dan Desliu, a replicat ca "sabia aceea este o sabie primita cu cateva luni in urma de primarul din Cetate si ea i-a apartinut unui general".
"Daca iese Traian Basescu presedinte ma duc si vorbesc la televiziunea bulgara", a conchis Dinescu.
In discursul sau de sambata seara, Solomon l-a amintit pe Mircea Dinescu, care se afla in public. "Pe Mircea Dinescu il trimit pe malul drept al Dunarii. Acolo sa petreaca cinci ani de zile, iar eu ii voi administra mosia", a spus Antonie Solomon.
La auzul acestei declaratii, Mircea Dinescu s-a urcat pe scena si a incercat sa vorbeasca, insa organizatorii au spus ca va putea vorbi dupa ce vorbeste presedintele Traian Basescu.
Mircea Dinescu a spus ca nu intentiona sa il atace pe Traian Basescu in cadrul mitingului electoral de sambata de la Cetate. Mai mult, pregatise o masa speciala pentru Basescu cu tot felul de produse traditionale.