Incepand de ieri, presedintele interimar al PD-L Constanta este Mircea Banias. Anuntul a fost facut de Emil Boc, presedintele PD-L, care a mai spus ca a fost analizata contestatia depusa de organizatia de la malul marii si ca verdictul este urmatorul: Biroul Permanent Judetean (BPJ) constituit de demisionarul Ion Popescu este cel care sta in picioare, asa incat se poate concluziona ca structura condusa de Titi Chirila nu este statutara.
Numirea lui Mircea Banias, fost director general al Administratiei Porturilor Maritime, vine ca urmare a propunerii formulate de Biroul Permanent Judetean al PD-L Constanta. Mircea Banias declara, in urma cu doua zile, ca decizia BPJ a fost semnata de prim-vicepresedintele Adrian Gheorghita, cel care a preluat atributiile lui Ion Popescu dupa demisia acestuia. Decizia organizatiei constantene a fost transmisa Biroului Permanent National, si dezbatuta de acest for chiar in cursul zilei de ieri. Pentru a ajunge la aceasta propunere, acceptata ieri de conducerea centrala a partidului, membrii BPJ au avut de ales intre Mircea Banias si Paul Branza, primul cumuland mai multe voturi.

Titi Chirila, langa Mircea Banias?

Noul presedinte interimar al PD-L Constanta a declarat ca numirea sa "este o mare responsabilitate", iar in privinta exclusilor din partid, Mircea Banias a spus ca in maxim doua zile Comisia de Etica si Litigii va transa problema. Este vorba despre acei pedelisti exclusi de demisionarul Ion Popescu, care au contestat decizia fostului lider. Ramane de vazut daca ei vor fi primiti inapoi in partid si daca, asa cum se vehiculeaza, Titi Chirila primeste un post de prim-vicepresedinte, pentru a fi impacata astfel tabara adversa, destul de "bosumflata" ca Biroul Permanent National nu i-a dat castig de cauza. Se presupune ca Mircea Banias va ramane presedinte interimar al PD-L Constanta pana la organizarea de alegeri, in 2010.