Vicepresedintele liberal, ministrul Culturii, Mona Musca, a declarat, ieri, ca va demisiona din Guvern si din conducerea PNL pentru a-si pune in acord pozitia cu votul impotriva sustinerii lui Calin Popescu Tariceanu, pe care l-a dat in Delegatia Permanenta a PNL. "Personal, nu am putut sa dau un vot de incredere lui Calin Popescu Tariceanu, ca presedinte de partid si premier. Am principii la care tin si nu cred ca un lider de partid si un prim-ministru poate balansa cu demisia, pentru ca acest lucru inseamna pierdere de credibilitate si pentru el si pentru PNL ", a mai spus Mona Musca.
Ea a afirmat ca a avut o relatie foarte buna ca Tariceanu si nu a avut divergente cu el, nici in Guvern, nici in fruntea PNL. "Este un premier bun, dar nu poti avea incredere in cineva care isi incalca cuvintul ", a completat liderul PNL. Mona Musca sustine ca in sedinta DP a PNL si-a explicat votul impotriva lui Tariceanu si l-a informat si pe acesta. "Nu tin la scaun si la functie, dar tin la principii ", a mentionat vicepresedintele PNL. Reprezentantul conducerii PNL considera ca ar fi o inconsecventa "catastrofala " pentru ea, daca nu ar demisiona dupa ce a votat impotriva lui Tariceanu. "Ar insemna ca fac exact ca el, una sa vorbesc si alta sa votez ", a explicat Mona Musca. Ea a precizat ca va demisiona din Guvern in prima sedinta a Executivului, programata pentru astazi, iar din functia de vicepresedinte al PNL va demisiona in prima intrunire a Biroului Permanent Central al partidului.

Premierul o va sfatui pe Mona Musca sa nu demisioneze

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, nu l-a anuntat oficial de intentia de a demisiona din functie si a precizat ca o va sfatui sa nu faca acest gest, desi, in final, acesta este unul de atitudine si vointa personala. "Am auzit de declaratiile Monei Musca, dar nu m-a anuntat oficial ca intentioneaza sa demisioneze. Eu am sa o sfatuiesc sa nu faca acest gest, dar, in final, acesta este un gest de atitudine si vointa personala ", a declarat Tariceanu. Acesta a mai precizat ca o apreciaza foarte mult pe Mona Musca. Primul-ministru considera ca eventuala demisie a ministrului Culturii nu va produce o destabilizare nici la nivelul Guvernului si nici in cadrul PNL.
Calin Popescu-Tariceanu a precizat ca Delegatia Permanenta a PNL, care s-a intrunit marti, a discutat diversele pozitii privind viitorul partidului si s-a exprimat prin vot asupra politicii interne care va fi promovata in continuare. "Delegatia Permanenta s-a exprimat printr-un vot care indeparteaza orice posibile speculatii, iar PNL a gasit formula prin care dovedeste ca e un partid puternic ce se bazeaza pe solidaritatea membrilor sai si nu se pune problema unei crize provocate de oameni cu o responsabilitate absolut indoielnica in ceea ce inseamna implicarea lor politica ", a spus primul-ministru. El a precizat ca PNL va continua, in calitate de principal partid al Aliantei D.A. si al coalitiei sa-si asume responsabilitatea guvernarii.
Purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ieri, ca spera ca Mona Musca sa revina asupra intentiei de a demisiona din functiile de vicepresedinte al PNL si de ministru al culturii si cultelor.

PD regreta demisia Monei Musca

Presedintele Partidului Democrat (PD), Emil Boc, a declarat, ieri, ca "plecarea din Guvern a Monei Musca ar reprezenta o pierdere politica pentru Alianta PNL-PD ". Mona Musca a declarat marti seara, intr-o emisiune televizata, ca este normal sa se retraga din functiile de vicepresedinte al PNL si de ministru al culturii si cultelor dupa ce in Delegatia Permanenta a partidului a dat un vot de neincredere primului-ministru.