Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a dat explicatii ieri conducerii PD cu privire la declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la grupurile de interese din jurul ministerului pe care il conduce si a subliniat ca afirmatiile sefului statului il vizeaza doar "in sens generic".
Democratul Gheorghe Dobre, ministru al Transporturilor, a fost ieri convocat de conducerea PD pentru a explica ce a vrut sa spuna presedintele Basescu cand a vorbit despre grupurile de interese din jurul ministerului in sedinta pe care a prezidat-o la Guvern saptamana trecuta.
Totodata, presedintele democratilor, Emil Boc, a declarat ieri la finalul sedintei Biroului Permanent National (BPN) al PD ca Gheorghe Dobre i-a asigurat pe membrii BPN ca tot ceea ce tine de transparenta cheltuirii banului public de catre Ministerul Tranporturilor este in concordanta cu legea. Emil Boc a spus ca mesajul ministrului a fost ca "Ministerul Transporturilor ar putea constitui subiectul unor influente si al unor cercuri de interese, daca transparenta nu este asigurata". Liderul PD a precizat ca Dobre a dat ca exemplu felul in care este organizat siteul ministerului, care prezinta informatii cu privire la administrarea banului public.

Dobre nu se simte vizat

Emil Boc a precizat ca ieri l-a intrebat pe Gheorghe Dobre despre declaratiile presedintelui Basescu, iar acesta ar fi spus: "Declaratia presedintelui Traian Basescu a vizat in sens generic Ministerul Transporturilor". El a adaugat ca Dobre a mai spus ca ministerul pe care il conduce constituie "in mod traditional", alaturi de alte ministere, o sursa potentiala de interese, punct de vedere impartasit si de "alti colegi". Intrebat daca ministrul Transporturilor a facut referire la existenta unor presiuni manifestate pana acum, liderul PD a afirmat ca "Gheorghe Dobre nu a facut si nu a mentionat absolut nimic". Boc a mai adaugat ca Dobre sustine "doar ca, generic, asupra acestui minister planeaza, de cand exista, suspiciuni cu privire la modul de administrare a resurselor publice si ca, tocmai de aceea, a fost inca de la inceput foarte atent la modul de gestionare a acestora".
Pe de alta parte, seful democratilor a conchis ca nu a discutat "inca" acest subiect cu presedintele Traian Basescu, care a semnalat din nou traditionala existenta a grupurilor de interese din preajma Ministerului Economiei si Comertului si a celui de Transporturi.