Ministrul de Externe Teodor Baconschi a spus, in cadrul emisiunii Romania politica de la Realitatea TV, ca elogiul pe care i l-a adus Elenei Udrea trebuie interpretat doar ca o reactie de "curtoazie".
"E demonizata o reactie de curtoazie, ca si cum macho-ul standard, mitocan, rau-voitor si agresiv cu doamnele si cu domnisoarele este ce ne trebuie intr-o societate europeana", a sustinut Baconschi.
Emil Hurezeanu, moderatorul emisiunii, a precizat ca s-ar fi asteptat ca Elena Udrea sa fie cea care sa-i aduca un omagiu ministrului de Externe. Baconschi a raspuns: "Nu e timpul pierdut. Putem sa ne asteptam si la asa ceva. In orice caz, pledez pentru cu toata enervarea si speranta pentru un mod de a face politica in care politetea sau pur si simplu faptul ca nu-ti insulti nu numai competitorii, dar si colegii de partid, eventual, sa nu fie privit ca o slabiciune sau ca un gest de confuzie politica", a mai spus ministrul.
Baconschi, s-a adresat, in luna noiembrie, Elenei Udrea, spunandu-i ca, in calitate de coleg, trebuie sa faca eforturi sa nu cada sub farmecul ei, laudand-o ca este "inteligenta, frumoasa, tenace" si apreciind ca nu o deranjeaza "vecinatatea oamenilor de valoare".
"Eu, Elena, sunt foarte bucuros sa lucrez cu tine. Trebuie sa faci eforturi monumentale ca sa nu cazi sub farmecul tau, in calitate de coleg. Esti inteligenta, esti frumoasa, esti tenace, ai anduranta la mediul general dezgustator al politicii romanesti si nu te deranjeaza vecinatatea oamenilor de valoare, ceea ce inseamna ca vei putea face cu oricine echipe de valoare si PDL are probabil nevoie de acest lucru", a spus Baconschi, in cadrul conferintei de alegeri a PDL Bucuresti.