Ministrului bulgar de justitie, Gheorghi Petkanov - aflat la Bucuresti pentru o intalnire cu omologul sau roman, Monica Macovei, dar si cu procurorii generali ai Ministerului Public si Departamentul National Anticoruptie - a declarat ieri ca intre Romania si Bulgaria nu ar trebui sa existe concurenta, pentru ca aceste tari trebuie sa fie acceptate impreuna in Uniunea Europeana.
In opinia lui Petkanov, progresele Romaniei in domeniul justitiei sunt vizibile si, cel putin in privinta coruptiei, tara noastra este cu un pas inaintea Bulgariei. Totusi, ministrul bulgar de Justitie nu a dorit sa precizeze din ce motiv Romania a primit din partea Parlamentului Olandei un stegulet rosu la capitolul coruptie, iar Bulgaria nu.
"Asta este treaba Parlamentului olandez si va rog sa-i intrebati pe cei de acolo. Eu cred ca Romania sta mai bine decat noi la capitolul justitie", a subliniat Gheorghi Petkanov.
La randul sau, ministrul roman de Justitie, Monica Macovei (foto), a sustinut ca Romania si Bulgaria vor colabora intens in acest an, pentru ca doar asa vor creste sansele ambelor tari de a fi acceptate in Uniunea Europeana in aprilie 2007.