Membrii Comisiei juridice din Senat au aprobat ieri cererea ministrului de Interne, Vasile Blaga, de a reveni asupra deciziei de a demisiona din Parlament.
Presedintele comisiei, Peter Eckstein Kovacs, a precizat ca va fi redactat un raport prin care se va revoca hotararea anterioara prin care s-a luat act de demisia lui Vasile Blaga.
Membrii comisiei, atat cei ai Aliantei, cat si cei ai PSD, au fost de acord cu aceasta propunere, fiecare invocand insa alte motive pentru acceptarea revenirii asupra deciziei lui Blaga.
Doru Ioan Taracila (PSD) a sustinut ca, daca actul de demisie nu poate fi cenzurat, atunci nici revenirea asupra demisiei nu poate fi cenzurata. “Problema este sa stabilim in cat timp se poate reveni asupra unei decizii“, a mentionat Taracila. Nicolae Vlad Popa (PNL) a afirmat ca “asa cum ai demisionat, poti sa si revii asupra deciziei“. Vasile Blaga a demisionat dupa ce a fost numit consilier prezidential. Ulterior, el a fost desemnat ministru, functie care nu mai este incompatibila cu cea de parlamentar.