Audierea de ieri a ministrului liberal al Apararii, Teodor Atanasiu, la Comisia speciala de la Cotroceni a durat numai un sfert de ora. Membrii comisiei nu i-au prezentat ministrului niciun alt document in afara celor doua dosare de presa prezentate acestuia si la precedenta audiere de la Cotroceni.
"Comisia speciala a Presedintiei lucreaza la definitivarea raportului care va fi inaintat sefului statului si nu mai sunt necesare audieri suplimentare ale ministrului Apararii", a precizat consilierul prezidential ßtefan Deaconu, presedintele comisiei.
Consilierul prezidential a aratat ca nu poate da amanunte referitoare la discutiile pe care comisia le-a avut cu ministrul Atanasiu, dar a subliniat ideea ca in momentul in care raportul va fi finalizat presedintele il va primi si ii va face publice concluziile.

Deaconu nu a putut preciza un termen de finalizare a raportului

Surse liberale au precizat pentru Mediafax ca raportul catre seful statului va fi intocmit "in cursul zilei sau cel tarziu miercuri".
Ministrul Atanasiu a apreciat ca decizia Comisiei speciale a Presedintiei in cazul sau nu poate fi decat de neincepere a urmaririi penale. "Nu poate fi decat o decizie de neincepere a urmaririi penale, fiindca nu au niciun element care sa conduca la faptul ca eu as fi savarsit vreo infractiune. Dar decizia ii apartine presedintelui", a spus ministrul.

Doua plangeri impotriva liberalului

Parchetul ICCJ a transmis Comisiei speciale a Presedintiei documentele pentru a analiza sesizarile referitoare la comiterea de infractiuni in exercitiul functiunii de catre ministrul Atanasiu. Sesizarea Comisiei speciale de catre Parchet a avut in vedere plangerile formulate de consilierul prezidential Adriana Saftoiu si de deputatul PSD Eugen Bejinariu impotriva lui Atanasiu, sub aspectul savarsirii infractiunilor de comunicare de informatii false, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice.
Un cotidian central relata la inceputul lui iulie ca Teodor Atanasiu ar fi declarat: "Am si eu, va repet, am si eu o Directie intreaga de informatii, care imi spunea ce pleaca de la doamna Saftoiu de la Cotroceni pe surse credibile din preajma Palatului... Deci, nu e cazul sa-mi spuneti ce se difuzeaza de-acolo".