Toti ministrii PSD demisioneaza din Guvern, a anuntat liderul PSD Mircea Geoana, care a precizat ca, astfel, acestia sunt solidari cu vicepremierul Dan Nica, revocat din functie joi dimineata, prin decret al presedintelui Basescu.
"Intreg grupul ministerial al PSD este astazi in masura sa-si anunte demisia", a spus Mircea Geoana.
El a declarat ca ministrii PSD pleaca la Guvern pentru a-si depune demisiile.
"Conform anuntului nostru si a deciziei noastre, intreg grupul ministerial PSD, solidar cu vicepremierul Dan Nica este astazi in masura sa anunte demisia ministrilor PSD din Guvernul actual al Romaniei", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana.
El l-a acuzat pe Traian Basescu ca prin semnarea remanierii lui Dan Nica, a generat o criza politica, suprapusa peste o grava criza economica si sociala.
"Azi, prin semnarea revocarii vicepremierului PSD, Dan Nica, Traian Basescu a aratat in mod public ca este principalul initiator si principalul responsabil pentru declansarea unei crize cu efecte grave asupra societatii romanesti. Prin numirea ca interimar a domnului Vasile Blaga, seful de campanie al domnului Basescu, intentia de fraudare a alegerilor devine astazi un lucru la lumina zilei", a adaugat liderul PSD.
PSD detine in Guvern portofoliile Educatiei, Sanatatii, Afacerilor Externe, Muncii, Agriculturii, Relatiei cu Parlamentul, Intreprinderile Mici si Mijlocii si Internelor si Mediului.
Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretele de revocare din functie a lui Dan Nica si numirea ca interimar in functiile de ministru al Internelor si vicepremier pentru ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga.
Nica declara, miercuri, ca face un apel la presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc pentru retragerea propunerii de revocare, mentionand ca in cazul semnarii de catre seful statului a propunerii facute de seful Guvernului, ministrii PSD demisioneaza in 30 de minute.
Ministrul de Interne Dan Nica s-a aflat, miercuri seara, la Cotroceni, pentru o discutie cu Traian Basescu, la solicitarea sefului statului. Dupa intrevedere, Presedintia a dat publicitatii un comunicat in care mentioneaza ca presedintele l-a rugat pe Dan Nica sa ia in considerare posibilitatea demisiei, solutia la criza politica aflandu-se la latitudinea ministrului social-democrat.
Ministrul Nica a declarat, ulterior, la Realitatea TV, ca i-a spus presedintelui Traian Basescu ca nu ia in calcul varianta demisiei, asa cum i-a solicitat acesta si a precizat ca intalnirea a durat "pana in zece minute".