Becalistii de la Galati l-au atacat ieri pe primul ministru Calin Popescu Tariceanu. Motivul pozitiei lor este reprezentat, asa cum era de asteptat, de incercarea liberalilor de a scapa de democratii lui Traian Basescu. "Primul motociclist al tarii se gindeste sa scape de ministrii incomozi si sa faca un cabinet bicolor PNL-UDMR. In acest fel predictiile lui Felix motanul se adeveresc. Nici nu e de mirare ca liderul PC s-a dovedit a fi un om foarte bine informat", a declarat ieri liderul local al PNG, Adrian Smarandoiu.

Presedintele penegistilor galateni considera ca politica dusa de Tariceanu nu a facut decit rau tarii. Cu toate acestea, becalistul este convins ca noul cabinet va salva situatia. "Activitatea Guvernului ar putea fi totusi salvata de noile aparitii. Spre exemplu, Ludovic Orban va interpreta balade interminabile si va avea sanse reale sa ajunga la Eurovision, Norica Nicolai isi va invata nepoata sa-i tina locul si in fotoliul de ministru, Adrian Cioroianu va cerceta istoria Ministerului de Externe, iar Gyorgy Frunda va demonstra ca Justitia si Secu au avut si continua sa aiba legaturi primejdioase", a spus Smarandoiu despre oamenii pe care Tariceanu vrea sa-i numeasca in Guvern.

In concluzie, penegistii cred ca un guvern PNL-UDMR ar fi falimentar pentru Romania si sustin ca alegerile anticipate sint sigura solutie pentru iesirea tarii din criza politica prin care trece.