Presedintele PIN, Cozmin Gusa, ii cere oficial ministrului de Interne, Cristian David, identificarea persoanelor care l-au agresat in Piata Universitatii, sustinand ca are informatii ca acestea au fost mineri din Valea Jiului adusi de liderul lor sindical, Marin Condescu, pentru a provoca "o mineriada portocalie". Condescu neaga toate acuzatii, afirmand ca a fost cu minerii la meci in Timisoara si nu la miting in Bucuresti.
Incidentul din Piata Universitatii in care a fost implicat liderul PIN, Cozmin Gusa, petrecut in timpul mitingului de protest la decizia Parlamentului de a-l suspenda pe presedintele Romaniei, a provocat o reactie vehementa din partea acestuia. Gusa a declarat ca are informatii potrivit carora agresorii-manifestanti ar fi in realitate mineri, adusi de Marin Condescu, liderul minerilor din Valea Jiului.
"S-a incercat repetarea scenariului lui Ion Iliescu cu minerii. Au fost circa 200-300 de mineri adusi de Condescu, care e prieten cu Ionel Mantog, fost secretar de stat PD, care e liderul PD din Gorj", a spus Gusa. Liderul PIN sustine ca a mai vazut in Piata Universitatii si persoane din anturajul lui Silvian Ionescu, liderul PD din sectorul 3 al Capi-talei. "Nu vreau sa acuz PD, dar cineva a premeditat actiunea din strada, vrand sa se demonstreze sa romanii s-ar rascula daca Traian Basescu va fi suspendat", a mai spus liderul PIN. Gusa ii cere oficial ministrului de Interne, Cristian David, identificarea persoanelor care l-au agresat in Piata Universitatii, insa reprezentantii Politiei Capitalei ridica din umeri motivand lipsa unei reclamatii scrise. Surse din Politie au precizat ca, pentru demararea unei anchete in acest caz, trebuie sa fie depusa o plangere, pen-tru "lovire sau alte violente". Actiunea penala din oficiu se pune in miscare doar in cazul unei vatamari corporale grave, adica atunci cand o persoana necesita peste 60 de zile de ingrijiri medicale.

Minerii au fost la meci, si nu la miting

In replica la acuzatiile presedintelui PIN, liderul sindical Marin Condescu a declarat ca nu are nicio implicare in protestele din Piata Universitatii. La randul sau, seful Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, comisarul-sef Constantin Nicolescu, a precizat ca Politia nu are niciun fel de informatii cu privire la posibila implicare a vreunor persoane din judet in protestele din Piata Universitatii. Nicolescu a spus ca in cursul zilei de joi din judet au plecat mai multe autocare din zonele miniere, dar nu spre Bucuresti, ci spre Timisoara, unde echipa de fotbal Pandurii a jucat semifinala de Cupa Romaniei cu Rapid Bucuresti. Marin Condescu a fost si el prezent la meci.