In cadrul unei intalniri de ieri de la Bucuresti, liderii nationali ai PSD le-au comunicat pesedistilor bihoreni ca "o conferinta judeteana, cum isi dorea Mihai Bar, poate avea loc doar dupa ce lucrurile in filiala vor fi puse la punct".
"Ni s-a spus raspicat ca, in niciun caz, nu e momentul acum sa organizam conferinta judeteana. Acest eveniment va avea loc atunci cand echipa de conducere interimara va considera de cuviinta", spune deputatul Claudiu Pop. Presedintele PSD, Mircea Geoana, si Cristian Diaconescu, politicianul pesedist insarcinat cu supravegherea activitatii filialei Bihor in urma "dizolvarii" vechii conduceri a acesteia, l-au pus la respect pe Mihai Bar. Conducerea centrala a PSD l-a desemnat pe parlamentarul bihorean Claudiu Pop, in pozitia de "reprezentant local" al echipei interimare de conducere a PSD Bihor. Desi nu poate fi numit presedinte interimar, Claudiu Pop preia, oficial, atributiile si prerogativele unui lider de filiala. "Este vorba de activitatea de coordonare a filialei, reprezentare politica si pregatirea alegerilor", spune Pop.
Incepand de ieri, conducerea colectiva interimara a PSD Bihor numara cu un om mai putin. Senatorul Alexandru Athanasiu s-a retras din acest for, anuntandu-si colegii si sefii de partid ca nu mai doreste sa candideze pentru un loc in viitorul Parlament al Romaniei.