Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, alti 14 primari si opt consilieri judeteni prahoveni, fosti membri PNL, vor trece la Partidul Democrat. Potrivit unor surse din PD, primirea acestora in partid a fost deja discutata in sedinta de luni a Biroului Permanent National al PD. Protocolul Aliantei PNL-PD interzice trecerea liberalilor si democratilor de la un partid la altul in cadrul Aliantei.
Sursele democrate citate au precizat insa ca primirea fostilor membri PNL din Prahova in PD nu incalca Protocolul Aliantei, deoarece acum acestia nu mai sunt membrii vreunui partid, ci sunt independenti. „Oricum, decat sa treaca la dusman, mai bine vin la noi“, au adaugat aceleasi surse, care au precizat ca o situatie similara s-a inregistrat la Galati, unde insa fosti democrati au intrat in PNL.
Presedintele liberal al Consiliului Judetean Prahova Florin Anghel, vicepresedintele CJ Radu Ionescu si inca opt consilieri judeteni au demisionat la 24 august din PNL, motivand ca sunt nemultumiti de relatia cu conducerea organizatiei judetene a formatiunii liberale.
Anghel a precizat ca alaturi de ceilalti consilieri demisionari va vota proiectele promovate de Alianta si ca vor ramane independenti. (A.M.)