Deputatii au fost ieri de acord ca programul cornul si laptele ar trebui completat cu miere gratuita pentru elevi, argu-mentul forte impotriva acestei idei fiind murdaria pe care ar face-o copii, dupa ce vor primi ratia saptamanala de 60 de grame de miere.
"In functie de modul de ambalare, cantitatile de miere se pot distribui de doua-trei ori pe saptamana.
Atunci cum va arata mobilierul, aparatele didactice dupa aceea?!", s-a intrebat deputatul UDMR Asztalos Ferenc. In opinia sa, desi este de acord sa se dea miere gratuit pentru copii, cei care vor avea de fapt de castigat de pe urma acestui demers vor fi companiile de detergenti. La randul sau, deputatul PRM Ilie Merce a considerat ca toate aceste programe, cornul si laptele, acordarea de miere, reprezinta o "batjocura la adresa oamenilor obisnuiti".
Initiativa, semnata de senatorii Doina Silistru (PSD) si Gheorghe David (PD), a fost agreata de reprezentantii celorlalte partide parlamentare.
Proiectul prevede acordarea de 60 de grame de miere saptamanal tuturor copiiilor prescolari din gradinitele de stat si private cu program de patru ore, precum si elevilor din clasele I-IV din invatamantul de stat si privat. (N.I.)