Ultima sesizare primita de ecologistii galateni nu este nici pe departe vreo problema legata de spatiile verzi din municipiul nostru sau vreo problema ecologica la nivelul Galatiului, ci este vorba de un cupon de pensie din aceasta luna, care poarta pe spate un mesaj care ii informeaza pe cei de varsta a treia cu cat au crescut pensiile din 2004 si pana in prezent pe grupe de pensionari, in conditiile in care Casa de Pensii nu stie nimic despre acest lucru.

"Sunt de acord, a inceput campania electorala, dar nu vad de ce aceasta trebuie sa se faca cu bani de la buget. Pe spatele cuponului de pensie apare, dupa parerea noastra, un discurs electoral. Pensiile s-au marit in noiembrie. Pe cupoanele de pensie din noiembrie, din decembrie, ianuarie nu apare nimic. De data asta, tiparit cu rosu pe verso apare acest discurs real care spune cu cat a crescut valoarea punctului de pensie. Se face o evaluare ca la inceput de guvernare era mai mic, iar acum e mai mare", a precizat seful Municipalei ecologiste, Florin Tupilatu.

Totodata, Tupilatu spune ca aproape patru milioane de pensionari primesc pensia prin Posta Romana, institutie care primeste 1,35% din valoarea mandatelor duse la pensionari, adica circa 326 de miliarde de lei vechi.

"Dupa parerea noastra aceasta este o campanie electorala mascata pe banii contribuabilului, pe banii statului. E clar. O sa incercam sa anuntam senatorii si deputatii de la PSD, PC si PD-L sa solicite, in cadrul Parlamentului, o ancheta, sa vada cine se face vinovat de aceasta campanie mascata prin Posta Romana", a mai adaugat Tupilatu.