BLOGUL ROXANEI IORDACHE: TRIMISUL SUA A VENIT SA SE INFORMEZE DIRECT
Adjunctul secretarului de stat al SUA, Philip Gordon, responsabil cu relatii europene si (eur)asiatice, a sosit, azi la Bucuresti.
Am aflat ca de fapt functionarul american a aflat de suspiciunile romanilor la adresa misiunii sale si de interpretarea ostila a comunicatului de pe site-ul Departamentului de Stat.
Se va lamuri ca e vorba de interferenta reala in treburile puterilor in stat efectuata abuziv si ilegal de un particular, Basescu Traian si trupa lui de interventie parastatala, pe nume PD-L. Si cu privire la abuzurile incalificabile ale Parchetului General care ancheteaza exact ceea ce pentru Statele Unite ale Americii este sacrosanct si prevazut in Primul Amendament al Constitutiei: pe langa libertatea de exprimare, puterea poporului, suveranitatea lui decizionala pe cale electorala. De asemenea, Departamentul de Stat stie de scandalul de la Curtea Constitutionala.
Sunt aspecte cu privire la care Washingtonul a primit informatii contradictorii, mai degraba dezinformare si este motivul pentru care secretara de stat si-a trimis adjunctul ca sa se informeze direct cu privire la realitatea de la Bucuresti.
Pentru lamurirea tuturor acestor probleme si a multor altora, presedintele Romaniei, Crin Antonescu, ii acorda trimisului SUA o intrevedere oficiala la Cotroceni, maine, incepand cu ora 13. Americanii vor intelege extrem de clar tot ce se intampla in Romania, unde puterea democratic aleasa, USL, care reprezinta peste 60% din vointa poporului roman recent exprimata la alegerile locale si presedintele constitutional, Crin Antonescu, personalitatea care in toate sondajele se bucura de cea mai mare incredere la promisiunea de vot prezidential, asigura administrarea treburilor Romaniei, in acord perfect cu democratia si statul de drept, si totodata, cu imperativele de redresare economica. Ultimul aspect e de fapt relevat de insasi incheierea cu succes a negocierilor cu FMI, care de aceasta data a tinut seama de necesitatile concrete ale poporului roman, nu doar de stabilitatea macroeconomica abstracta.
Si in timp ce guvernantii se comporta impecabil - riscand chiar sa-si nemultumeasca alegatorii prin prea marea toleranta fata de dezordinile provocate de ramasitele fostului regim Basescu -, presedintele demis si acolitii lui instiga la ilegalitate si la anarhie, facand totodata presiuni, recunoscute ca atare de catre Basescu insusi, la adresa unor responsabili ai institutiilor statului, asupra carora insista sa exercite un anumit control prin santaj. Trebuie sa se stie si despre dosarele penale ale lui Basescu, si despre cauzele mai noi, aflate, inca, in suspensie - vezi plangerea penala a lui Ciuvica-Piperea in cauza spalarii de bani, reiterata prin proceduri judiciare.
Oficialul american se va intalni si cu presedintele suspendat si demis de popor zdrobitor, Traian Basescu, caruia, printre altele va trebui sa-i ceara sa nu forteze o revolta populara cu risc de insurgenta sangeroasa. Deci, mai degraba sa se retraga. Ar fi complet neavenita instabilitatea politica si sociala intr-o tara membra a NATO, in contextul unor amenintari teroriste, pentru contracararea carora elita Armatei Romaniei si-a adus, mereu, contributia cu cinste. Unanim salutata de toate Administratiile SUA, de cand suntem Aliati.
OK, in aceste conditii de egalitate si respect fata de poporul roman, oficialul american e binevenit.
Si binevenita se va dovedi sustinerea presedintelui Antonescu si a Guvernului USL extraordinar de popular, pentru relatiile romano-americane excelente. Romania e cea mai filoamericana tara si ultimele evolutii in care poporul roman a resimtit o presiune externa inacceptabila impotriva propriilor optiuni electorale categorice riscau sa genereze o nedorita ostilitate la adresa SUA.
Este o ocazie in care Departamentul de Stat va lua act de faptul ca rezultatul referendumului din 29 iulie 2012 este scorul cel mai categoric din istoria Romaniei la o consultare populara.
We the people!
God bless Romania! God bless America!
Ca si SUA, Romania este o tara suverana.