Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, face o vizita la Bucuresti in perioada 8-9 iunie, el sustinand miercuri un discurs in fata Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei.
Buzek a declarat ca UE sprijina eforturile autoritatilor de la Bucuresti impotriva crizei, mentionand ca mesajul cu care el vine in vizita oficiala in Romania este unul de solidaritate.
"Merg in aceasta vizita cu un puternic mesaj de solidaritate pentru cetatenii romani. Romanii se confrunta cu dificultati economice, iar un plan dur de austeritate este necesar. Nu doar in Romania avem nevoie de reforme, intreaga Uniune Europeana trebuie sa stranga cureaua", a declarat Jerzy Buzek, potrivit unui comunicat al Parlamentului European citat de Mediafax.
El adauga ca eforturile autoritatilor romane de a diminua efectele crizei nu sunt usoare, dar sunt necesare, iar UE le sprijina.
"Avem nevoie de mai multa transparenta si coerenta in modul in care derulam politica economica. Avem nevoie sa construim o politica comuna economica pentru a insoti uniunea monetara", a spus Buzek.
Buzek face o vizita la Bucuresti in perioada 8-9 iunie, el sustinand miercuri un discurs in fata Camerelor reunite ale Parlamentului si sa aiba intrevederi cu presedintele Traian Basescu, cu Roberta Anastase, Mircea Geoana si Teodor Baconschi.
Presedintele PE se va intalni cu presedintele Traian Basescu, cu presedintele Senatului, Mircea Geoana, cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, cu premierul Emil Boc, cu ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si cu presedintii comisiilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.
In cadrul vizitei, presedintele Parlamentului European rosteste miercuri un discurs in fata plenului reunit ale celor doua Camere.
De asemenea, Jerzy Buzek participa la dezbaterea cu tema "Efectele crizei economico-financiare. Eficienta si solidaritate".
Jerzy Buzek, in varsta de 69 de ani, a fost ales in iulie 2009 presedinte al Parlamentului European, devenind astfel prima personalitate dintr-o tara est-europeana care accede la aceasta functie. Fost premier polonez, Jerzy Buzek provine din randurile formatiunii Platforma Civica, de centru-dreapta, a premierului polonez Donald Tusk, membra a Partidului Popular European (PPE).