Ieri, la sediul filialei judetene a PNG-CD, alaturi de conducerea galateana a partidului s-a aflat si Neli Popa, membru in Biroul de Coordonare al Organizatiei Municipale a partidului, care, cu o zi in urma, fusese victima unui cal aflat in libertate pe strazile orasului. In urma a€žintalnirii" nefericite cu patrupedul de cateva sute de kilograme, Neli Popa s-a ales cu cateva semne pe fata, cu o spaima puternica, dar si cu o serie de vorbe grele la adresa administratiei locale, care nu se ocupa de problema cailor ce umbla nestingheriti prin oras.

a€žMa aflam cu probleme de serviciu in zona veche a orasului, respectiv pe strada Dorobanti, unde erau trei cai liberi, pe o parte erau doi, pe cealalta parte, unul. Am trecut pe partea unde era numai unul, care statea linistit, isi cauta ceva hrana acolo, si, cand m-am apropiat la circa trei metri de el, s-a ridicat in doua picioare, a scos un sunet si am avut taria de spirit sa ma dau cativa pasi inapoi, dar a apucat sa ma stearga. Aici este grija edililor locali, care ce fac? Primarul, viceprimarul, ADP... Lasam animalele libere, lasam sa fim agresati, putea sa fie un copil in locul meu, care nu se putea retrage atat de repede, putea chiar sa fie un om bolnav, un om in varsta, era victima. Eu am avut taria de spirit de n-am tipat, caci, daca tipam, probabil ca ma agresa si mai rau", a spus Neli Popa.

Incidentul careia i-a cazut victima aceasta doamna survine, culmea, la mai bine de o saptamana dupa pompoasa promisiune a primarului cum ca va strange caii lasati liberi prin oras. Asa de bine i-ati strans, domnule primar... Sa ne fereasca Dumnezeu sa faceti si o promisiune ca strangeti cainii, pentru ca se pare ca promisiunile dumneavoastra scot si animalele din minti!