Inspectia de Prevenire din cadrul I.S.U. Mehedinti va executa incepand cu 1 iunie controale tehnice de aparare impotriva incendiilor la toate locatiile din judetul Mehedinti, acolo unde vor fi amenajate sectii de votare. Pe timpul acestor activitati, pompierii vor urmari: dotarea spatiului cu mijloace de alarmare, anuntare si interventie in caz de incendiu (minimum doua stingatoare P 6 in termen de valabilitate); marcarea si mentinerea libera a cailor de acces si evacuare; respectarea reglementarilor privind fumatul si focul deschis in spatiile amenajate ca sectii de votare, cat si in apropierea acestora, amenajarea locurilor de fumat in afara constructiei; verificarea instalatiilor electrice si exploatarea acestora cu respectarea stricta a normelor si instructiunilor de securitate la incendiu;
Cu aceasta ocazie, administratorilor imobilelor le-au fost transmise masuri ce trebuie luate pentru organizarea in siguranta a intregului proces electoral.
Pe langa gestionarea diferitelor situatii de urgenta, in perioada 9-10 iunie 170 pompieri vor asigura paza si ordinea pentru 63 sectii de votare din judet (19 sectii in mediul urban si 44 sectii in mediul rural).