Presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Noua Generatie - Crestin Democrat, Adrian Smarandoiu, spune ca vrea sa organizeze la Matca o actiune de protest fata de conditiile in care se desfasoara actul medical. Smarandoiu spune ca, desi la Matca se gasesc nu mai putin de sase cabinete medicale, acestea functioneaza acum intr-o chilie a bisericii din comuna, pusa la dispozitia enoriasilor si a medicilor prin mila preotului.

Daca pana nu demult toate cele sase cabinete medicale functionau intr-o cladire ce servea in totalitate desfasurarii actului medical, starea precara in care a ajuns imobilul in ultimul timp l-a determinat pe primarul din Matca sa-l inchida si sa-l dea spre reabilitare, numai ca, dupa spusele lui Smarandoiu, cladirea respectiva ar fi devenit obiectul unei afaceri imobiliare de mari dimensiuni.

Astfel, pentru a-si putea face totusi analizele gratuite prin programul demarat de Guvern, matcasii, dar si medicii, sunt nevoiti sa se inghesuie intr-o camaruta care nu corespunde sub nicio forma activitatii medicale pe care o au de intreprins. "Am ajuns intr-o situatie trista si de aceea am facut toate demersurile pentru a demara o actiune de protest in vederea rezolvarii acestei situatii pentru ca primarul din Matca se face vinovat de aceasta situatie", a declarat Adrian Smarandoiu.