t Derby-ul seriei, Gaz Metan - FC Arges, s-a incheiat cu victoria gazdelor care au devenit astfel noii lideri ai seriei t Privind tabelul rezultatelor din aceasta etapa, ne dam seama ca a fost o runda a remizelor t Meciul "raurilor", Muresul vs. Aries, s-a incheiat fara nicio inundatie t Aceeasi remiza alba a fost consemnata si la Rm. Valcea unde gazdele au dat cu piciorul la tot ceea ce au facut in urma cu o etapa, la Oradea. Faptic, Lupeniul a spulberat minimele sperante ale valcenilor. Nici doua dintre codase, CFR Timisoara si FCM Targoviste, nu au reusit sa se departajeze in cele 90 de minute, astfel ca si-a luat fiecare cate un punct. Alte doua codase, FC Caracal si Corvinul, s-au batut pentru cate un punct care nu ajuta pe nimeni t Drobeta si-a facut de cap prin golul lui Jenru si, alaturi de Alba-Iulia, este cea mai in forma echipa din retur.
Muresul Deva -
Ariesul Turda 0-0
Un meci sarac pentru ambele combatante. Bitis si colegii sai nu au gasit drumul spre poarta Ariesului. Turdenii se pot declara multumiti cu acest punct care ar putea conta in partea finala a campionatului, mai precis in configuratia sa finala. Un meci modest incheiat cu un rezultat pe masura. Dar parca am vazut si jocuri superbe incheiate cu scorul de 0-0. Vor avea de suferit si jucatorii deveni. Pentru ca Gheorghe Barbu s-a saturat de inconstanta jucatorilor sai. Asa ca va schimba modul in care vor fi premiati. "Nu-i mai premiem pe joc, ci pe o serie de trei meciuri!", a spus el, care nu mai gasea solutii pentru a-si motiva jucatorii. Poate ca nu era rau daca propunea acest lucru inaintea meciului cu Turda.
CFR Timisoara -
FC Targoviste 1-1 (1-0)
Au marcat: R. Stan '23 / Oana '47
Timisorenii au reusit sa deschida scorul cu un super-gol reusit de Stan. Imediat dupa reluare a egalat echipa din Targoviste. De altfel, dambovitenii au avut sansa de a se desprinde pe tabela, dar sutul aceluiasi Oana, de la vreo 30 m, i-a dat degetele peste cap portarului Daniel Mutu, insa mingea a cazut in fata portii si a fost retinuta pana la urma de portar. Cu -11 la adevar, echipa feroviara a mai calcat pe o sansa de supravietuire.
FC Caracal -
Corvinul 1-1 (1-0)
Au marcat: F. Serban '34 / Fotescu '50
Oltenasii au fost cat pe ce sa mai dea o lovitura (de imagine) in acest sezon, in fata unei alte echipe necajite, din care a ramas doar renumele. Serban a deschis scorul spre bucuria unui stadion neasteptat de plin pentru o lanterna rosie. In schimb, Corvinul a reusit sa egaleze si sa mai acumuleze un punct. Un punct care nu ajuta pe nimeni pentru ca victoria a fost cuvantul de ordine pentru ambele echipe. Poate ca cei de la Corvinul pot fi multumiti cu un egal pentru ca nu au avut la dispozitie decat un lot de 15 jucatori pentru aceasta deplasare!
FCM Resita - Poli Timisoara II 0-0
Si la acest meci remiza nu ajuta pe nimeni. Cum echipele sunt "ajutate" de nea Iancu de la BKP, era de asteptat sa castige cine trebuie. Adica... nimeni, pentru ca partida s-a incheiat la egalitate. Ba, mai mult, niciuna dintre formatii nu a gasit drumul spre gol. Asa se face ca scorul de 0-0 caracterizeaza perfect o zi de sambata saraca in fotbal si in goluri in aceasta serie de vest. 12-12 este golaverajul resitenilor, pe teren propriu, in acest sezon in care singura mare performanta o reprezinta victoria FCM-ului in fata Argesului. Erau si vremurile in care chiar Porumboiu se interesa sa preia echipa din Valea Domanului.
Drobeta Turnu-Severin - Jiul Petrosani 1-0 (1-0)
A marcat: Jenaru '32
Teribil de senzational si acest joc. Adica, mai nimic. Cum nimeni nu a castigat in acest an la Tr. Severin, era de asteptat ca Drobeta sa treaca si de Jiul, petrosanenii fiind intr-o acuta criza de forma. Pana la urma, spre bucuria multora, care nu mai gaseau cuvinte sa prezinte seria lunga de remize, lui Jenaru nu i-a fost jena sa inscrie un gol de trei puncte. Un gol cat o victorie. Drobeta va avea parte de un final de sezon linistit pentru ca zestrea de puncte a fost realizata si poate fi considerata multumitoare.
CSM Ramnicu-Valcea - Minerul Lupeni 0-0
"S-a terminat!" - aceasta a fost fraza care a deschis declaratia lui Dumitru Telespan la finalul partidei dintre Valcea si Lupeni care a spulberat sperantele valcene. Minerii au rezistat eroic in fata unei echipe care nu avea alta varianta decat victoria, pentru ca, oricum, s-ar fi apropiat de una dintre cele doua fugare, Medias sau Arges, care s-au intalnit in joc direct. Pana la urma, inainte de a privi spre altii, echipa din Valcea ar trebui sa priveasca in propria ograda. Boroiban si Robson au avut sansa de a inscrie in fata celor din Lupeni, dar nu au mai avut parte de erori precum cele ale fundasilor lui Silaghi, asa ca punctele obtinute la Oradea nu mai pot avea decat o importanta teoretica.
Gaz Metan Medias - FC Arges 2-1 (2-0)
Au marcat: Prodan '31 si F. Lazar '41 / Tames '47 (p)
Mediasul este foarte aproape de revenirea in prima liga. Victoria de ieri cu FC Arges a adus formatia sibiana in postura de lider si doar o minune ar mai putea face sa piarda promovarea. Nici Pitestiul nu acuza prea tare infrangerea, si asta pentru ca Valcea s-a impiedicat pe propriul teren, dand astfel cu piciorul marii sanse de revenire in lupta pentru promovare.
Etapa viitoare (miercuri, 9 martie, ora 17):
Unirea Alba-Iulia - Drobeta Turnu-Severin; Jiul - FCM Resita; Poli II - CSM Rm. Valcea; FC Caracal - CFR Timisoara; FC Targoviste - Muresul Deva; Ariesul Turda - Liberty Oradea; FC Bihor - Gaz Metan Medias (ora 14:30, N24); Minerul Lupeni - IS Campia Turzii; Corvinul - FC Arges.