2008 este un an de bun augur pentru Nicolae Matei, care a castigat Primaria orasului Navodari dupa un tur doi de scrutin in care l-a intalnit, la fel ca in 2004, pe democrat-liberalul Tudorel Calapod, unul dintre marii invinsi ai partidului condus de Emil Boc. La o diferenta de 2.338 de voturi fata de fostul primar, Matei nu se poate declara decat multumit de rezultat, avand in vedere ca, in primul tur de scrutin, foarte multi il dadeau drept invingator pe liberalul Jean Paul Tucan ori, in cel mai rau caz, candidatul cu cele mai mari sanse sa intre in turul doi cu democrat-liberalul Tudorel Calapod. Acum insa, pentru ca se afla pe cai mari, social-democratul Matei se mai gandeste cum anume va arata viitoarea colaborare cu PNL, in conditiile in care, spre deosebire de alte localitati din judetul Constanta unde liberalii au sprijinit PSD in turul doi si invers, la Navodari situatia a fost putin... atipica.
Noul primar al orasului Navodari (neinvestit inca), Nicolae Matei spune ca, in privinta PNL, va discuta intai cu membrii conducerii judetene a PSD, "sa vad daca liberalii reprezinta un partener stabil pentru Navodari", ne-a declarat social-democratul. "In prezent, PNL la Navodari reprezinta doua tabere care nu s-au inteles. Voi ruga conducerea judeteana a PNL sa ma asigure de sustinerea organizatiei, iar pentru acest lucru trebuie sa-si faca ordine in partid, pentru a le da viceprimarul", a mai precizat Matei care sunt "pretentiile" sale in fata unui PNL care, din punctul sau de vedere, nu s-a aratat prea dispus sa il ajute in confruntarea cu Tudorel Calapod. Motivul? Marele perdant al competitiei inca din primul tur, liberalul Jean Paul Tucan nu a fost dispus sa dea o mana de ajutor - mai da de inteles Nicolae Matei: "Tucan m-a tradat. Am semnale ca Tucan a indemnat oamenii sa voteze cu Calapod. Asta in ideea ca, daca iesea primar tot Calapod, i-ar fi fost mai usor peste patru ani sa castige", sustine Matei. Totusi, social-democratul este dispus "in principiu", sa acorde functia de viceprimar liberalului Florin Chelaru.
Matei il acuza pe Calapod ca a luat ilegal 2,9 miliarde de lei din trezoreria primariei

Pana la limpezirea situatiei dintre PSD si PNL la Navodari insa, Matei este decis ca printre primele lucruri pe care le va face in primarie sa fie si acela de a solicita doua firme de audit financiar sa verifice gestiunea si contractele derulate. "Vreau sa verifice tot ce s-a intamplat in primarie, gestiunea de cand am lasat-o eu si pana acum", precizeaza fostul viceprimar Nicolae Matei. "Efectiv, in aceste ultime zile de campanie, Calapod si cei de la PDL au luat bani de la trezorerie - 2,9 miliarde de lei - fara acoperire, in mod ilegal si fara hotarare de consiliu, ca sa imparta la oameni", sustine ca ar fi auzit Matei, adaugand insa ca "banii vor fi dati inapoi cu penalitati". "Exista chiar si posibilitatea ca anumite contracte cu anumite firme sa fie reziliate daca exista clauze leonine", mai afirma social-democratul. In schimb, in privinta asfaltarilor demarate de fostul primar, dar si alte proiecte benefice comunitatii, Nicolae Matei spune ca nu este nici o problema in a le continua, ba dimpotriva.