Turul doi la Navodari se disputa intre actualul primar Tudorel Calapod (PDL) si candidatul PSD Nicolae Matei. Surprinzator pentru multi care il creditau pe liberalul Jean Paul Tucan sa intre in turul doi sau chiar sa castige din primul tur, acesta a fost "tras pe tusa" de navodareni, Nicolae Matei intrand cu prima sansa (37%) in lupta cu Tudorel Calapod (31% din voturi). Ce se intampla mai departe depinde de votantii din Navodari, dar, intr-o oarecare masura, si de negocierile dintre partide. Si, dupa cum spune Nicolae Matei, PNL il va ajuta sa il infranga pe "inamicul" comun Tudorel Calapod.
Reporter: Ati intrat in turul doi cu primarul Tudorel Calapod. Veti face o intelegere cu PNL sa va sprijine?
Nicolae Matei: Bineinteles. Avand in vedere rezultatele obtinute de PNL, este primul partener abordat. In discutiile purtate au parut interesati in sustinerea mea, in schimbul sustinerii proiectelor pe care le au ei.
Rep.: Pentru acest sprijin in turul doi ati fi dispus sa negociati si un eventual fotoliu de viceprimar?
Nicolae Matei: Exista disponibilitatea ca viceprimarul sa fie din partea PNL. Totodata, vreau sa mentionez ca in afara de sprijinul pe care il vom acorda in Consiliul Local proiectelor PNL, vom acorda atentie si proiectelor celorlalte partide, intrucat am constatat ca sunt viabile pentru oras. De altfel, vreau sa am o buna intelegere cu toti consilierii si sefii partidelor si sa ma consult lunar cu ei.
Rep.: Sa presupunem ca luati primaria, iar Tudorel Calapod ajunge consilier. Va veti intelege inclusiv cu el?
Nicolae Matei: Nu am nici o reticenta in a colabora cu PDL, inclusiv cu Tudorel Calapod.
Rep.: De ce credeti ca Jean Paul Tucan, candidatul PNL nu a intrat in turul doi, desi sondajele de opinie creditau acest lucru?
Nicolae Matei: Consider ca Jean Paul Tucan a obtinut un scor bun, de asemenea si PNL, luand in considerare rezultatele in judet si la nivelul tarii. Tucan are cu 20% voturi mai mult decat partidul pe care l-a reprezentat in alegeri. Dar, Navodari este de stanga si a avut doi contracandidati puternici din doua partide cu structuri puternice in Navodari - PSD si PDL.
Rep.: Cum simtiti alegerile din 2008 fata de cele din 2004, cand la fel, ati candidat pentru fotoliul de primar?
Nicolae Matei: Situatia fata de 2004 este diferita. In 2004 eram singur impotriva tuturor, impotriva curentului de schimbare a momentului si toate partidele se coalizasera impotriva mea. Situatia e inversa acum. De fapt, si in 2004 castigam daca eram un pic mai atent. Acum sunt insa mai bine organizat. Navodariul are acum oportunitatea in a alege un candidat care ii avantajeaza si are posibilitatea sa aduca fonduri si, avand in vedere ca la Consiliul Judetean a castigat PSD, iar Primaria Constanta tot PSD, si avem sansa sa avem o guvernare PSD, vom putea realiza multe proiecte. Unul dintre ele este linia 23, in acest demers urmand sa ne sprijine Consiliul Judetean si Primaria Constanta, de asemenea vom face impreuna deratizarea din Mamaia Sat si multe altele.