Senatorul Serban Valeca (foto) a sustinut in Senat o declaratie politica intitulata "Calvarul continua", pe care o puteti citi in continuare.
'Am spus de nenumarate ori ca actualii guvernanti nu au habar despre ce trebuie sa faca pentru a scoate tara din criza. Iata ca, in continuare, viziunea Guvernului, desi proaspat remaniat, ramane aceeasi. Pentru puterea portocalie, masurile anticriza se limiteaza la concedieri, taieri de pensii, salarii si ajutoare sociale. La toate aceste masuri aberante si anti-romanesti se adauga si imprumuturile imense pe care acest guvern le contracteaza.
Ca sa nu credeti ca exagerez, va amintesc ca intentiile viitoare ale puterii portocalii au fost anuntate de cea mai autorizata voce, adica a Presedintelui, intr-un interviu la Televiziunea Romana. Conform spuselor acestuia si in 2011 se va merge pe aceeasi linie ca si in 2010: taierea cheltuielilor sociale si scaderea veniturilor populatiei, urmand ca guvernul sa ia anul viitor noi masuri de austeritate, pe langa cele aplicate din iunie 2010, si sa contracteze un alt imprumut, de minimum 5,7 miliarde de euro, pentru finantarea deficitului bugetar. In paralel, in scrisoarea de intenţie a Guvernului Romaniei la acordul cu FMI, executivul isi menţine angajamentul de a concedia 74.000 de bugetari pană la sfarsitul anului şi alţi 15.000, anul viitor.
Imi pun totusi o intrebare: de ce oare guvernantii nu se gandesc la o masura cat se poate de normala, este aceea de a incarca cu sarcini de serviciu salariatii din ministere, in special prin formarea de grupe de lucru pentru marirea incasarilor din fonduri europene (in loc sa-dea afara din seviciu) si masuri de protejare si crestere a productiei si productivitatii interne, in paralel cu consumul intern pentru conservarea si marirea numarului de locuri de munca atat in sectorul privat cat si in cel public.
Personal, vazand nepriceperea unor responsabili pe domenii, in ultimele luni, pe langa cele cateva semnale de alarma pe care le-am tras prin criticile aduse actualului guvern, am considerat ca se impune si o altfel de atitudine, avand in acest sens si propuneri constructive. Din pacate, din raspunsurile primite, reiese in mod evident numai incrancenarea politica de a zice nu.
Iata asadar, stimate colege si stimati colegi, ce viitor "luminos" ne asteapta. In aceste conditii, imi exprim din nou convingerea ca singurul lucru pe care putem sa-l facem este sa votam masiv o motiune de cenzura pentru a scapa de aceasta calamitate reprezentata de actualii guvernanti.
De asemenea, imi exprim convingerea ca tot mai multi dintre colegele si colegii senatori care apartin partidelor aflate la guvernare, vor renunta sa mai sustina acest executiv care a reusit trista performanta de a fi de departe cea mai slaba guvernare pe care a avut-o Romania dupa 1989."