Guvernul a decis ca a venit momentul sa puna in aplicare citeva masuri ce vor avea rolul de a impiedica votul multiplu. In acest sens Victor Paul Dobre, secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei, ne-a spus ca Executivul a pus la punct un sistem national de verificare a listelor electorale.

"Azi (n.r. - ieri) va iesi o ordonanta de guvern care va contine citeva masuri. Vor fi verificate listele pentru a se vedea daca au existat cazuri in care anumite persoane au votat de mai multe ori pe listele speciale", ne-a declarat Victor Paul Dobre.

Este stiut deja ca, in urma cu citeva zile, reprezentanti ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative si ai Asociatiei Pro Democratia au purtat o discutie pe aceasta tema, ocazie cu care au fost scoase in evidenta unele probleme. "In scopul limitarii posibilitatii de fraudare a procesului electoral prin intermediul votului multiplu, la acea intilnire s-a convenit si ca este necesara introducerea intr-o baza de date nationala a datelor personale ale tuturor persoanelor care vor vota la referendumul din 19 mai. In acest fel, la o comparare a celor trei tipuri de liste - permanente, suplimentare si speciale - va fi posibila identificarea persoanelor care voteaza in mai multe locuri, urmind a fi incepute actiuni penale impotriva acestora", ne-a precizat presedintele APD Club Galati, Fanel Spulber.