Roxana Iordache publica pe blog articolul BASESCU MANANCA NECOMESTIBIL. CA DE OBICEI, pe care il puteti citi in continuare.
Dupa mascarada "consultarilor" cu partidele parlamentare, Basescu a iesit si a infierat opozitia pentru propunerea privind alegerile anticipate, de care se teme ca necuratul de tamaie. Si a bagat falsa sperietoare cu "criza politica" si s-a cam prostit din moment ce chiar a crezut ca sperie populatia cu vrajeala ca organizarea de alegeri anticipate ar dura 4 luni. Mai bine 4 luni, decat 4 ani. Nu? Deci daca zice ca "s-a relaxat" in fata propunerii cu alegerile anticipate, era cam rigid.
In rest, se crede Ceausescu si baga populisme cleioase. A confiscat niste teme pe care opozitia, in indolenta ei, nu le-a lansat, necum sa le consolideze si acum mizeaza subliminal pe frustrarile populare. Aia cu confiscarea averilor au furat-o de la mine, doar ca au gresit adresa: era vorba chiar de ei. Ziceam ca trebuie sa li se confiste averile si sa platim cu ele datoria catre FMI, pe care au contractat-o ca sa fure in parandaraturi cu bancile si alte retele.
Iar daca chiar o da cu ilicitul, sa inceapa cu famiglia Basescu: el, fratele Mircea, fiica cu vanzarile anterioare, nepotica, etc. Si cu famiglia Udrea-Cocos. Sa le luam la pigulit averile si sa justifice de unde provin.
E simplu sa demontezi harneala lui Basescu. Pacat insa ca n-avem opozitie. Crin a fost umbra competitorului care era, Ponta e atat de caricatural in atitudinea lui belicoasa de butaforie, Basescu e lipsit de vlaga, el ataca doar in absenta. Cat despre Boc, el nici nu exista. Iar cu UDMR, cum semnalam din start, nu-i decat vrajeala unui fals conflict, pentru ca PD-L sa recupereze terenul pierdut in Ardeal.
Si in timp ce USL se cocosea la Cotroceni, Udrea si ai ei votau taierea pensiilor militarilor in retragere. Fiindca opozitia nu s-a putut mobiliza ca sa apere oamenii. Concret. Doar s-a gatit ca sa se arate la televizor cum se bate - la perete - cu Basescu.
Acum vor aparea la "Sinteza zilei" sa faca pe analistii politici si sa-si analizeze pozitiv prestatia de la Cotroceni.