Presedintele Clubului de Fotbal Otelul Galati, Marius Stan, este asul din maneca (inca ascuns) al liberalilor galateni pentru fotoliul de primar al Galatiului.

In cadrul conferintei de presa sustinute ieri, viceprimarul liberal Mircea Razvan Cristea a declarat ca sondajul comandat de partid pentru desemnarea persoanei care va candida la fotoliul de edil sef al orasului a fost finalizat, urmand ca in circa doua saptamani sa se faca lansarea oficiala a "aspirantului". "Am fi vrut sa prezentam candidatul la intalnirea Ligii alesilor locali, care va avea loc pe 22- 23 februarie, dar ne vom mai gandi daca il vom prezenta acum sau cu ocazia lansarii oficiale care va avea loc peste doua saptamani, cand vor avea loc si premiile PNL", a mai precizat Mircea Razvan Cristea.

Desi Mircea Razvan Cristea nu a nominalizat persoana pe care o va arunca partidul in lupta pentru Primaria Galati, potrivit informatiilor pe care le detinem este vorba de presedintele Clubului Otelul Galati, Marius Stan. Liderii partidului au purtat in ultima perioada o serie de discutii pe aceasta tema cu Marius Stan, intelegerea urmand sa fie parafata in urmatoarele zile. Potrivit informatiilor pe care le detinem, Marius Stan s-a inscris recent in PNL, acest lucru facandu-se in cel mai mare secret, fara sa fie comunicat presei. Desi pe lista persoanelor nominalizate de partid pentru a se inscrie in lupta pentru Primaria Galati s-au aflat nume grele din PNL, cum ar fi Tania Bogdan, Mircea Razvan Cristea, Maricel Oancea, Victor Paul Dobre, se pare ca rezultatele sondajului au aratat ca cea mai buna optiune pentru partid este Marius Stan.

Lansat de doua ori

Pastrarea tacerii privind candidatura lui Marius Stan, dupa ce in ultima vreme s-a vehiculat ca Marius Necula ar urma sa fie desemnat aspirantul la fotoliul de primar din partea partidului, este de inteles, tinand cont de faptul ca presedintele clubului Otelul a fost lansat in mod oficial cu surle si trambite, la sfarsitul anului trecut, drept candidat la Primaria Galati al Partidului Alternativa Ecologista, condus de Ion Stefan. Dupa lansarea de la Teatrul Muzical, Marius Stan nu a participat decat la cateva actiuni in calitate de candidat la Primaria Galati al Alternativei Ecologiste. Atunci cand si-a lansat candidatura, Marius Stan declara ca, desi a fost "curtat" de mai multe partide, a ales partidul ecologist deoarece se simte cel mai apropiat de platforma-program al partidului. Lucrurile s-au schimbat in ultimele luni, Marius Stan parasind tabara ecologista pentru cea liberala, acest lucru nefiind cunoscut de presedintele Alternativa Ecologista, Ion Stefan, daca ar fi sa tinem cont de ce a declarat acesta in cadrul conferintei de presa sustinute luni. "Marius Stan este plecat din tara, de aceea nu a fost prezent azi (n.r. - luni) la conferinta de presa. Va veni la urmatoarea conferinta de presa", declara luni Ion Stefan. Potrivit informatiilor pe care le detinem, Marius Stan era luni in tara, ceea ce ridica astfel semne de intrebare in privinta declaratiei lui Ion Stefan.

Premiile PNL, care ar fi trebuit sa aiba loc in urmatoarele zile, vor fi organizate peste doua saptamani, existand mari sanse ca la lansarea candidatului PNL la Primaria Galati sa participe si premierul Calin Popescu Tariceanu.