Daca ma intreba cineva zilele trecute cine mai este la conducerea organizatiei municipale a PD-L Galati, ma punea in mare incurcatura! As fi raspuns tot printr-o intrebare, cu frica-n san sa nu dezinformez: "Cum, nu mai este Necula?"... Ei, uite ca minunea n-a durat mai mult de 2 saptamani. Numit interimar la conducerea municipalei democrat-liberale, fostul pesedist a fost inlocuit cu europarlamentarul Constantin Dumitriu. Cum? Prin intermediul aceluiasi Birou Permanent Judetean (BPJ) al PD-L, care s-a intrunit dupa alegerile locale din iunie mai des ca niciodata.

"Cred ca va fi liniste acum"

Vinerea trecuta Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PD-L Galati a decis sa-l schimbe pe Marius Necula din functia de presedinte interimar al organizatiei municipale cu europarlamentarul Constantin Dumitriu.

Prim-vicepresedintele PD-L Galati, Mircea Toder, spune ca a fost cea mai buna decizie care se putea lua in scopul linistirii spiritelor. "Am luat aceasta decizie pentru ca am considerat ca numai asa se poate crea un climat favorabil la Organizatia Municipala. Cred ca va fi liniste acum, pana dupa alegerile parlamentare, atunci cand vom organiza alegeri la Municipala. Atunci se vor vedea rezultatele acestor convulsii in partid. La acele alegeri va putea candida oricine", ne-a declarat liderul democrat-liberal.

"Ideea a fost ca toti cei care vor candida sa nu fie implicati in conducerea partidului"

Contactat telefonic, noul presedinte al organizatiei municipale a PD-L Galati nu a vrut initial sa faca niciun fel de declaratie. S-a limitat apoi sa spuna ca asa e mai bine pentru partid, ca toþi cei care sint implicaþi in campania pentru alegerile parlamentare din toamna sa stea departe de conducere pentru a se putea concentra pe campanie. "Trebuie sa intelegeti ca Marius Necula nu a fost schimbat pentru liniste in partid. N-am venit in niciun caz sa fac liniste in partid. Am venit la conducerea PD-L Galati sa fac treaba si sa scot cel mai bun scor electoral la alegerile generale parlamentare din toamna. Ideea a fost ca toti cei care vor candida sa nu fie implicati in conducerea partidului pentru ca apar tensiuni", spune Titi Dumitriu. L-am intrebat pe europarlamentarul galatean cum se poate conduce un partid fara a fi in permanenta in inima organizatiei. "Nu trebuie sa stai in birou ca sa conduci eficient o oraganizatie de partid. Uitati-va la mine: am o afacere si merge perfect, chiar daca sunt mai tot timpul plecat la Bruxelles. Sincer sa fiu, nu mi-am dorit functia asta, dar pentru ca am obtinut-o vreau sa fiu util partidului si sa scot cel mai bun scor electoral la parlamentare", mai spune Constantin Dumitriu.

"Felicit BPJ pentru decizia corecta pe care a luat-o"

Unul dintre cei care a starnit furtuna in partid, dar care nu a mai apucat sa vada si vremea buna de dupa furtuna - Doru Resmerita -, cel care a fost inlocuit acum doua saptamani de la conducerea PD-L Galati cu Marius Necula, spune ca prin dicizia luata vineri de Biroul Permanent Judetean al PD-L Galati s-a indreptat o greseala comisa in urma cu doua saptamani. "Prin plecarea mea nu am vrut sa creez o criza in partid. Felicit BPJ pentru decizia corecta pe care a luat-o. Vreau sa-l asigur pe noul presedinte de tot sprijinul meu, si prin asta am spus totul", s-a limitat sa spuna ex-pedelistul Doru Resmerita. El nu s-a abtinut insa in a-i da un sfat lui Constantin Dumitriu, pe care-l considera vital: "Eu l-as sfatui pe Constantin Dumitriu sa convoace un Consiliu de Coordonare Local si sa ceara un vot de incredere. Acest vot ii va intari statutul de presedinte interimar. Oricum, din punctul meu de vedere Constantin Dumitriu era cel mai potrivit pentru conducerea organizatiei locale a PD-L. Daca va avea o echipa buna, va conduce fara probleme", a explicat Doru Resmerita.

Cat priveste revenirea lui Resmerita in partid, atat Mircea Toader cat si Constantin Dumitriu au spus ca nu se vor impotrivi acestui lucru. Mircea Toader a spus chiar ca daca Doru Resmerita va dori sa revina in partid, este binevenit oricand. Proaspatul presedinte al municipalei PD-L Galati a fost mai voalat in exprimare, dar a vrut sa spuna cam acelasi lucru. "Oricine poate sa revina asupra unei demisii, dar un lucru trebuie sa fie clar: nu voi ruga pe nimeni sa vina in partid. Sunt convins ca in PD-L vor veni oameni multi si valorosi. Partidul are nevoie de oameni inteligenti. Eu personal vreau sa am o echipa buna la partid", a mai spus Titi Dumitriu.

Am incercat sa luam legatura si cu presedintele interimar al Organizatiei Judetene, Eduard Finkelstain, dar acesta nu a fost de gasit, la fel ca si Marius Necula.