Senatorul democrat Marius Marinescu sustine ca vicepremierul conservator George Copos ar trebui sa se autosuspende din functia detinuta in Guvern pana la finalizarea cercetarilor organelor de ancheta in cazul Loteriei Romane.
Consiliul de Asociere UE - Romania, reunit luni la Bruxelles si prezidat de ministrul de Externe, Razvan Ungureanu, a subliniat ca ramane o chestiune de maxima importanta lupta impotriva coruptiei la nivel inalt. La finalul intalnirii, ministrul Ungureanu a fost intrebat daca, dupa demisia lui Adrian Nastase, nu ar fi momentul ca si vicepremierul George Copos sa faca un gest similar. Ministrul de Externe a apreciat ca, atat timp cat Copos nu a fost inculpat, decizia revine individului si partidului care il sustine si si-a exprimat speranta ca va prevala maturitatea politica.
"Apreciez pozitia verticala a ministrului de Externe si astept un gest de moralitate din partea domnului George Copos. Autosuspendarea din functia de vicepremier pana la finalizarea cercetarilor penale ar fi un semn de respect fata de cetateni si un semnal pozitiv transmis Europei", a declarat Marius Marinescu.
Senatorul democrat a depus o initiativa legislativa care se refera la modificarea Legii nr. 32/ 1994 privind sponsorizarile. Dezbaterile recente din cadrul Comisia economice s-au desfasurat pe fondul unor scandaluri de presa care condamnau implicarea Loteriei Romane in achizitii de spatii - fara licitatie - de la firmele lui George Copos.