Democrat-liberalul Marius Balasa, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Olt, a ramas, pentru a doua oara in acest an, fara sprijin politic, dupa ce, in februarie, Biroul Permanent Judetan al partidului decisese retragerea sprijinului politic si inlocuirea lui cu Marin Ionica, adjunctul de la acea vreme al ISJ.
In timpul sedintei Biroului Permanent Judetean al PDL Olt, care a avut loc saptamana trecuta, colegii de partid ai lui Balasa au decis, prin vot secret, sa-i retraga sprijinului politic sefului ISJ Olt, spun surse din cadrul PDL. Mihai Nita, secretarul general al PDL Olt, are insa alta varianta. Potrivit acestuia, nu i-a fost retras sprijinul politic, ci s-a decis aplicarea deciziei din luna februarie, cand acelasi birou a hotarat ca Marin Ionica sa devina sef al ISJ Olt.
"Nu i-a fost retras sprijinul politic. Din doua posturi de inspectori adjuncti a ramas doar unul. Si Marius Balasa (inspector general - n.r.), si Marin Ionica (adjunct - n.r.), si Mariana Gheorghe (adjunct - n.r.) au ocupat functiile pe perioada determinata. Au fost numiti interimari, iar la 1 septembrie le expira mandatele. Probabil se vor face prelungiri, insa, prin februarie, Biroul Permanent Judetean a decis ca in functia de sef al inspectoratului sa fie numit Marin Ionica. Au fost depuse la minister documentele necesare, dar ministrul nu a tinut cont de ele. Acum, pentru ca perioada de interimat expira, am pus in discutie decizia de atunci, avand in vedere si faptul ca un post de inspector general adjunct se desfiinteaza si s-a stabilit ca Marin Ionica sa ocupe functia de inspector general al institutiei, iar Mariana Gheorghe, pe cea de adjunct", a declarat Mihai Nita, secretarul general al PDL Olt.
Cat despre faptul ca Ionica ar fi incompatibil cu functia de inspector-sef al ISJ Olt, Nita a mai declarat: "Am solicitat la Bucuresti sa vedem daca Marin Ionica este incompatibil sau nu cu functia de conducere, si, din cate stiu eu, ni s-a transmis ca nu este incompatibil".