Senatorul Gheorghe Pop a sustinut o declaratie cu titlul: Am o curiozitate - Baconschi si-a citit fisa postului?
Zilele trecute am intrat cu surle si trambite in Schengen. E adevarat, am cedat greu. Cei de la UE s-au rugat mult de noi; Olanda ne-a intins chiar un covor rosu, presarat cu lalele crescute special pentru noi in sudul tarii, la Keukenhof. Am discutat cu cei care s-au ocupat de aranjare; ziceau ca lotul respectiv de flori a beneficiat de un tratament deosebit: a fost irigat doar cu whisky! Asa, ca un omagiu special pentru Basescu.
Am obesrvat ca, la eveniment, Sarkozy a vrut musai sa fie alaturi de noi. A fost emotionat ca un copil! Am vazut chiar eu cum a varsat cateva lacrimi impreuna cu Basescu atunci cand ii explica presedintelui nostru cat de mult pretuieste o parte dintre imigrantii romani din Franta. Stiu din surse sigure ca vrea indarat avioanele cu expulzati! Ce mai! A fost foarte frumos! Felicitari, domnule ministru de externe Baconshi, felicitari domnule presedinte! Stiu, stiu, sunteti modesti, nu vreti sa va asumati responsabilitatea.
Acum, ca la extern treaba merge ca pe roate, era normal sa se destinda si domnul Baconschi, sa-si vada de treburile de partid si sa viseze cum va fura alegerile din 2012. Nu-i cazul sa ne suparam cand ministrul nostru declara belicos ca se vrea sustinut de "Romania care lucreaza, nu de Romania care cerseste"!
Acum observ ca domnia sa a venit cu precizari suplimentare, a avut "ambat" sa dezvolte subiectul si a explicat candid ca declaratiile sale au fost "o metafora" si ca "Romania care cerseste nu reprezinta nicidecum 50% din populatie". "E vorba de o minoritate care asteapta totul de la statul asistential si se lasa cumparati cu doi mici sau o galeata".
Nu stiu cum a gestionat domnia sa votul record, la doua secunde, de la Paris. Poate acolo electoratul de mucava al PDL nu a trebuit energizat cu doua croissante. Treaba a fost rezolvata mai simpu, din butoane, de doi - trei oameni bine plasati! Dar ii amintesc ca este coleg de partid cu Pinalti, cu Flutur, cu Falca, toti baroni locali care s-au mobilizat "exemplar" in teritoriu cand a fost vorba de cumparat voturi. Fara cei doi mici de care acum ministrul nostru se dezice, fara plasele cu care PDL a momit electoratul in campania electorala, fara pomenile date de cei care au pe mana administratiile locale, Baconschi al nostru nu s-ar fi vazut acum cocotat tocmai in scaunul de ministru. Sunt curios, cum a procedat Pinalti la Neamt, cand ticsea de zor autobuze cu votanti rupti de foame, cumparati pe-o punga de faina? Oare nu i-a luat pe toti cu de-a valma, cersetori si oameni ai muncii, cum s-a nimerit?
Apoi, Baconschi e coleg de partid, chiar si de cabinet, cu Traian Igas, ministrul de interne care anunta zilele trecute, fara pic de jena, cu subiect si predicat, ca la urmatoarea echilibrare bugetara va "milui" cu precadere primariile PDL. Ca sa nu mai spun de ajutoarele acordate primarilor "cersetori" de ministrul Udrea! Ce se facea acum Baconschi daca nu erau ei in spate? Sigur nu ministru de externe! Sigur, trei mii de voturi furate in Franta nu sunt de ici, de colo dar calea a fost mult mai lunga si Baconschi este, cu siguranta, constient de asta! Cu nuantarile dumisale rasiste, cu excesele sexiste, cu dispretul fata de persoanele in varsta sau cu handicap, il vad lejer stand pe vreo terasa in umbra falnica a domnului Basescu.
Din pacate, ne-am trezit acum cu un ministru de externe care nu are absolut nimic de-a face nici cu munca si, categoric, nici cu diplomatia! Ideea este in felul urmator: nici Baconschi nici PDL nu au absolut nici o legatura cu Romania, de fapt cu nici una dintre Romanii iar cu munca cu atat mai putin! Singura lor legatura e cu o mana de interlopi destepti care au adus tara in pragul colapsului!
Baconschi perora pe la Pitesti ca "numai munca asidua a romanilor harnici va scoate tara la liman". Sigur! Sunt de acord cu domnia sa! Dar pentru aceasta ar fi cazul ca dumnealui si PDL sa se opreasca din ritmul ametitor al furatului si sa lase intr-adevar romanul sa munceasca. Optional, ca tot are o functie prin cabinetul lui Boc, poate se apuca si el sa-si faca treaba! Pana la urma, Romania care munceste il plateste sa fie ministru de externe, nu politruc de doi bani care viseaza cum sa fraudeze (si) alegerile viitoare!