Cotidianul.ro : "Chifla saptamanii": Mihai Razvan Ungureanu

Unul dintre blogurile cele mai active pe linie politica - de altfel se numeste "Politica ta" (vechea denumire, "Mos Califar") - face in cateva randuri o sinteza a activitatii premierului demis vineri, Mihai Razvan Ungureanu. Sinteza apare in rubrica fixa a blogului, "Chifla saptamanii" si o reproducem in integralitate. (L.G.)
Daca ar fi sa caracterizez traiectoria politica a lui Mihai Razvan Ungureanu, as spune doar atat : "Easy come, easy go"
Numit premier intr-un moment delicat, probabil mult mai devreme decat era planificat, M.R.U. a debutat cu stangul printre nametii de 3-4 m care acoperisera Romania in saptamana in care nimanui nu-i pasa de contribuabili deoarece "se facea guvernul".
Incercarile de a-i fabrica fostului utecist de frunte o aura de revolutionar ’89 sau de fin intelectual au dat gres una dupa alta. Presa a demontat glumitele trompetelor. Nici consilierul de imagine "Teava" nu prea a ajutat.
Fara program sau cunostinte economice, "spionul"- istoric a purces la punerea in practica cu sfintenie a instructiunilor Basescu-FMI-Gitenstein reusind rapid sa enerveze pe toata lumea : CupruMin-RMGC-Chevron, un succes dupa altul. Nici pata din declaratia de avere PetroMed - OMV AG Wien n-a lamurit-o vreodata.
Si astfel "independentul-liberal" a ajuns in 2 luni sa semneze bani de la buget pentru baronii PD fara sa cracneasca.
Motiunea de cenzura, discursul demn de un Congres UTC lung, dezlanat, plin de cifre si replica nimicitoare primita in Parlament de la Antonescu i-au ingropat definitiv orice speranta. "Nu mi-am spus ultimul cuvant" a aruncat peste umar la plecare.
Nici nu vei mai avea ocazia , prietene. Cand ai fi putut s-o faci, ai preferat sa fi marioneta altora.
PS
Omul se reface la Neptun. Ghici ghicitoare mea : cu cine ?
http://politicata.wordpress.com/2012/04/29/chifla-saptamanii-mihai-razvan-ungureanu/