Marian Saniuta a declarat ieri ca retragerea sa de la sefia filialei este un semnal politic in ceea ce priveste comunicarea conducerii centrale cu toate organizatiile din teritoriu. "Este un act de demnitate, un act de onoare pe care am ales sa-l fac datorita neimplicarii in structurile de conducere la nivelul departamentelor a vreunui membru al Organizatiei Prahova. Retragerea mea din functia de presedinte nu este datorata alergarii dupa vreo functie in ceea ce ma priveste. Este un semnal politic pe care vreau sa-l trag privind comunicarea si colaborarea Bucurestiului cu toate organizatiile din teritoriu, iar organizatia Prahova trebuie sa aiba locul sau in structurile superioare de partid, tinand cont de performantele echipei de la Prahova, de valoarea membrilor sai, de potentialul acestui bazin electoral", a declarat Marian Saniuta.

"Semn de solidaritate in nemultumire"

Saniuta a mai declarat ca prin acest gest "echipa de la Prahova, unita, demna, performanta, nu doreste sa dea sah conducerii superioare de partid, ci doar solicita, prin retragerea de astazi, locul ce i se cuvine impreuna cu celelalte organizatii de partid, si nu in afara lor". Saniuta a criticat si modul in care PSD face politica, subliniind ca in PSD trebuie sa se auda din ce in ce mai clar vocea electoratului, iar "politica de stanga trebuie sa inteleaga ca cei putini se pun in slujba celor multi, si nu invers".
Fostul presedinte al PSD Prahova a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor. El a facut aceasta declaratie la sediul PSD Prahova, fiind inconjurat de ceilalti membri din conducerea organizatiei - prim-vicepresedintele Georgica Diaconu, presedintele PSD Ploiesti, Emil Calota, si de alti membri ai stafului PSD Prahova - acestia spunand ca au vrut sa fie prezenti alaturi de Marian Saniuta "ca semn de solidaritate in nemultumire". In zilele urmatoare, Biroul Permanent Judetean al PSD Prahova va decide cine va ocupa functia de presedinte interimar al organizatiei. Conducerea PSD Prahova l-a criticat pe presedintele Mircea Geoana inaintea Congresului extraordinar al partidului din 10 decembrie 2006.