Desi pana acum cateva zile fostul consilier local Marian Popa era in postura de presedinte inca nenumit al Organizatiei Judetene a Partidului National Taranist Crestin Democrat, lucrurile au luat o turnura mai mult decat neasteptata pentru ca, in urma discutiilor purtate la Bucuresti intre presedintele filialei Judetene a PNTCD, Constantin Telegan, Marian Popa si liderul PNTCD, Marian Petre Milut, s-a hotarat ca Popa poate reveni in organizatia taranista de la Galati, dar pe functia de prim-vicepresedinte.

"Dupa cum se stie, Marian Popa a pus niste conditii. Cand a vrut sa vina in PNTCD a cerut functia suprema, cea de presedinte de filiala judeteana. Se pare ca, in ultimii ani, anumiti oameni nu prea mai au simtul masurii cand cer anumite functii. Noi am considerat, si ne mentinem punctul de vedere, ca Marian Popa poate reveni in PNTCD, dar intr-o functie care sa-l onoreze si, in acelasi timp, sa-l si merite ca om si ca pregatire, iar el nu putea atinge o functie mai mare decat prim-vicepresedinte, asa cum a mentionat si Marian Petre Milut", a spus Telegan.

La toate acestea Marian Popa a tinut sa lamureasca faptul ca, desi era hotarat sa vina la PNTCD, ultimele zile i-ar fi dovedit ce fel de om este Constantin Telegan, iar ca acesta din urma l-ar fi umilit la o intalnire la care au participat amandoi, la sfarsitul saptamanii trecute. Tocmai acest lucru l-a determinat pe Marian Popa sa-si doreasca sa nu mai colaboreze cu cei din conducerea PNTCD, mai ales ca Telegan declarase pana acum ca este dispus sa renunte la functie si acum nu o mai face, ba chiar aduce in partid persoane de toate culorile politice si de toate categoriile. Mai mult decat atat, Marian Popa spune ca este decis sa mearga din nou la Bucuresti pentru a purta o discutie serioasa cu Milut, pentru ca, spune el, situatia trebuie clarificata.