Senatorul PNL Paul Pacuraru a atras ieri atentia ca pozitionarea PD in sensul implicarii PLD in activitatea parlamentara legislativa si executiva va duce la crearea unei "situatii de tensiune" si la "deteriorarea grava" a relatiilor dintre cele doua partide. "Exista posibilitatea ca, in masura in care protocolul Aliantei nu mai este respectat si o serie intreaga de reguli si norme care au existat intre cele doua partide nu mai sunt respectate, sa se deterioreze grav relatiile dintre noi", a declarat Pacuraru.
Senatorul liberal a avertizat ca o continuare a escaladarii dorintei de catre PD de a indeparta PNL din Alianta, prin infiintarea unui protocol paralel cu PLD, va conduce spre un "deznodamant nefericit" al Aliantei, spre o "vulnerabilizare" a ei, care va fi "sanctionata" si de electorat. El a subliniat ca PNL-ul nu este in situatia de a spune "stop" functionarii Aliantei pentru ca nici nu isi doreste sa spuna "stop", deoarece Alinata Dreptate si Adevar este o constructie la care a participat "cu buna credinta" inca de la constituirea Protocolului Aliantei din 2002-2003". Pacuraru considera ca o eventuala rupere a constructiei politice din care fac parte PNL si PD este posibila numai in masura in care "se forteaza nota si se doreste scoaterea PNL din Alianta, aceasta fiind o vointa politica exterioara PNL".
In opinia lui Pacuraru, un exemplu de masura care ar putea determina PNL sa paraseasca Alianta este o eventuala decizie a PD de a propune in cabinet un ministru membru al PLD. "Marele vinovat pentru situatia creata nu este PNL, ci unul exterior partidului, pentru ca dintr-un mariaj in doi acum avem un mariaj in trei. Lucrurile se complica si e evident ca nu au cum sa evolueze in bine", a declarat Pacuraru. Totodata, el a calificat intalnirea de ieri intre PLD si PD ca fiind "strategie de imagine", menita a atrage atentia asupra PLD, aflat in pragul inscrierii sale la tribunal, dar si o definire clara a pozitiei PD. "Suntem la curent cu aceste declaratii ale domnilor Boc si Stolojan. Ele nu spun deloc lucruri noi. Este un eveniment menit a atrage atentia asupra Partidului Liberal Democrat, iar pe de alta parte a faptului ca este in perioada inscrierii sale la tribunal si evident defineste strategia PD fata de eveniment", a precizat senatorul PNL. (N.I.)