Regina textilelor din Romania, Maria Grapini, prezenta in Top 300 Capital al celor mai bogati romani, ingroasa de ieri randurile conservatorilor. Odata cu adeziunea semnata de Maria Grapini, conservatorii castiga un presedinte interimar in filiala Timis, dar si un plus de capital, deoarece averea acesteia este cotata la cateva milioane de dolari. In Partidul Conservator se regasesc alte patru nume din Top 300, a caror avere cumulata se aproprie de un miliard de dolari.
Dupa cateva luni de tatonari, cunoscuta "doamna a textilelor" a decis sa se alature echipei conduse de Dan Voiculescu, datorita doctrinei, dar si pentru ca in acest partid ponderea oamenilor de afaceri este insemnata. Maria Grapini este una dintre cele mai bogate femei din Romania si se afla pe un loc fruntas in Top 300 Capital, cu o avere estimata la 9 milioane de dolari. Presedintele Federatiei Patronale a Industriei Usoare nu este, insa, nici pe departe cea mai avuta persoana din Partidul Conservator din moment ce Dan Voiculescu, liderul Partidului, detine, conform aceluiasi top, 350 de milioane de dolari, vicepremierul George Copos cu o suta de milioane mai putin decat seful sau pe linie de partid, deputatul conservator Dumitru Becsenescu 35 de milioane de dolari, iar senatorul Corneliu Pascu, aproape 20 de milioane de dolari.

Maria Grapini nu va fi un membru cuminte

Proaspata membra a PC a declarat ca nu va fi un om linistit si cuminte in partid si ca a intrat in politica pentru a construi. Tocmai de aceea a ales PC, acesta fiind un partid mic, dar cu sanse mari de a creste pe esichierul politic datorita numarului mare de oameni de afaceri printre membrii sai. "Am ales sa fac parte din PC pentru ca este singurul partid interesat cu adevarat de sustinerea capitalului autohton si a oamenilor de afaceri. Impreuna cu Partidul Conservator sper sa pot crea un cadru legislativ, pentru intreprinzatori, comparativ cu cel al statelor din Uniunea Europeana", a mentionat proaspata conservatoare. La inceputul carierei politice, telul principal al Mariei Grapini este reorganizarea din temelii a filialei PC din judetul Timis, pe care si-a propus sa o aduca la "nivelul pe care il merita", adica al celei mai bune filiale PC din tara.