Presedintele Traian Basescu se afla de ieri intr-o vizita in Japonia. Pentru prima oara intr-o deplasare oficiala, presedintele este insotit de prima doamna, Maria Basescu. Presedintele va participa la Nagoya la ceremonia de deschidere oficiala a Zilei Nationale a Romaniei la Expo Aichi 2005, iar astazi va fi prezent la Expo Dome unde va avea loc ceremonia-spectacol de deschidere a Zilei Romaniei.
Traian Basescu va participa si la deschiderea lucrarilor Forumului economic romano-japonez si va vizita Uzinele Toyota. Maine, presedintele se va afla la Tokyo, unde se va intalni cu premierul nipon Junichiro Koizumi si cu membri ai Ligii Parlamentare de Prietenie Japonia-Romania.
In cadrul vizitei in Japonia, presedintele Traian Basescu si Maria Basescu se vor intalni cu imparatul Akihito si imparateasa Michiko si cu reprezentantul Camerei Reprezentantilor Dietei nipone, Yohei Kono. Din delegatia romana mai fac parte ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, consilierii prezidentiali Theodor Stolojan si Adriana Saftoiu si consilierul de stat Elena Udrea.