Conservatorii au lansat si la Galati "metrul lui Voiculescu". Conform declaratiilor facute de pecisti, instrumentul de masura este destinat celor care vor sa masoare oamenii politici dupa fapte, si nu dupa vorbe. "Acest aparat de masura nu trebuie sa lipseasca din nici o casa. E o ruleta inventata demult, pe vremea cind oamenii masurau inainte sa judece. Pe vremea cind faptele erau mai importante ca vorbele", sustin pecistii. Conservatorii au mai spus si ca, odata cu lansarea acestei rulete, va fi introdusa in viata publica romaneasca "masuratoarea".

Pentru a fi credibili oamenii lui Voiculescu au tinut sa sublinieze faptul ca au folosit deja "metrul" in rindurile lor. "Am inceput sa folosim metrul si in interiorul partidului. El a fost lansat simbata trecuta la Brasov, unde s-au intilnit reprezentanti ai 15 organizatii de tineret ale PC din Ardeal, Crisana, Banat, Maramures. Tinerii au dezbatut modalitatea prin care ei ar putea sa ia parte la actul decizional. La intilnirea de simbata tinerii conservatori au concluzionat ca oamenii politici trebuie sa fie masurati dupa fapte, indiferent de virsta", a precizat purtatorul de cuvint al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciuca.

Ar mai trebui precizat ca pecistii, desi au inceput sa foloseasca "metrul lui Voiculescu", nu au spus nimic despre primele rezultate ale "masuratorii" interne.