Fostul presedinte al PDL Gorj, Ionel Mantog, autosuspendat din partid, critica rezultatele obtinute de Organizatia Judeteana democrat-liberala la alegerile locale. Politicianul este nemultumit ca actuala conducere, in frunte cu senatorul Ion Ruset, nu a fost in stare sa mentina macar mandatele anterioare, inregistrand chiar si pierderi la capitolele consilieri locali, judeteni si primari. Ex-presedintele democrat-liberalilor gorjeni ii infiereaza pe actualii sefi ai PDL Gorj pentru proasta organizare a alegerilor si nu isi ascunde satisfactia fata de rezultatele obtinute de PP-DD. De altfel, la nivel local s-a vorbit intens despre faptul ca Ionel Mantog a fost cel care s-a ocupat de organizarea alegerilor la nivelul PP-DD, o dovada in acest sens fiind si locul secund obtinut la Targu Jiu de candidatul la functia de primar Gheorghe Pecingina. PP-DD a reusit, de asemenea, sa obtina si 111 mandate de consilieri locali.

Ii acuza de proasta organizare

Ionel Mantog sustine ca principala cauza a rezultatului slab obtinut in alegeri este relatia proasta a liderilor PDL cu organizatiile din judet si plecarea unor primari importanti. "La nivel de judet, prima greseala care s-a facut a fost relatia liderilor partidului cu teritoriul si faptul ca primii patru-cinci primari din cei mai bine clasati in sondaje au plecat din partid. Organizarea alegerilor a lasat de dorit si rezultatul a fost previzibil. De la 14-15 au ramas cu opt primari si din acest punct de vedere rezultatul este foarte slab, aproape la jumatate. Exista perspective ca la nivelul consiliului judetean sa fie sase consilieri de la PDL si cinci de la PP-DD. In aceste conditii, nu se mai poate face opozitie la majoritate. Este un lucru nefericit, dar vom vedea cum se vor aseza in continuare fortele politice", a spus fostul presedinte al PDL Gorj.

Prunariu recunoaste ca a fost consiliat de Mantog

Mihai Prunariu, presedintele PP-DD Gorj, a declarat ca scorul obtinut la alegerile locale de PP-DD la Gorj s-a datorat, in special, PDL. Acesta a recunoscut ca in campania electorala a fost sfatuit politic de Ionel Mantog, fostul presedinte al PDL Gorj. In Consiliul Judetean Gorj, PP-DD a obtinut cinci mandate de consilieri, Prunariu afirmand ca trei dintre acestea provin de la PDL, iar celelalte doua de la PRM.
"Eu ma sfatuiesc si ma consult cu toata lumea. Oricine are experienta politica mai mare ca mine este binevenit. Eu sunt mai nou in politica. Daca domnul Ionel Mantog m-a ajutat cu un sfat, cu o vorba, cu un sprijin, nu vad care ar fi problema, pentru ca, din punctul meu de vedere, este un politician remarcabil, dar, din cate stiu eu, este inca membru al PDL", a declarat Mihai Prunariu, actualul sef al PP-DD Gorj. Presedintele PDL Targu Jiu, Nicolae Davitoiu, afirma, la randul sau, ca Ionel Mantog ar da dovada de ipocrizie, in cazul in care fostul lider al PDL Gorj cocheteaza cu PP-DD si in acelasi timp ar sustine ca inca este in PDL. Davitoiu ii reproseaza lui Mantog si ca in 2008 a pierdut alegerile pentru sefia consiliului judetean, situatie in care se afla in prezent si actualul lider al PDL Gorj, Ion Ruset, dupa alegerile de saptamana trecuta.