Un grup de medici din cadrul Spitalului Orasenesc Rovinari l-au reclamat pe managerul unitatii, doctorul Laurentiu Cosmulescu, la presedintele Romaniei. Medicii au aratat in memoriul trimis lui Traian Basescu mai multe nereguli constatate de ei, printre care maniera abuziva de gestionare a problemelor spitalicesti.
Potrivit directorului Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Gorj, Aristica Morosanu, memoriul a fost transmis catre ASP Gorj de Ministerul de Sanatate Publica, pentru a se efectua cercetari cu privire la neregulile semnalate de grupul de medici.
"Astazi (ieri - n.r.) ne-a parvenit un memoriu adresat presedintelui tarii, Traian Basescu, formulat de un grup de sapte medici din cadrul Spitalului Orasenesc Rovinari. In acest memoriu, medicii au aratat diferite aspecte, cum ar fi acordarea salariului de merit pana la gestionarea fondurilor si repartizarea lor pe fiecare sectie si compartiment. Am mai avut o astfel de reclamatie cu ceva timp in urma, o mare parte din cele reclamate atunci nu s-au confirmat, insa acum trebuie sa efectuam din nou verificari", a declarat Morosanu.
Tot ieri, o comisie formata din reprezentanti din cadrul ASP Gorj, audit si directorul adjunct medical a fost prezenta la Spitalul Orasenesc Rovinari pentru a efectua verificari la sesizarea facuta de medicii nemultumiti. Rezultatele controlului vor fi transmise atat la ASP Gorj, cat si la Ministerul de Sanatate Publica.