Senatorul Gabriel Berca a anuntat ca demisioneaza din PNL. Motivul invocat de senator este acela ca nu reuseste sa dezvolte o colaborare constructiva cu filiala de Bacau a partidului. In realitate, senatorul Berca este implicat in afacerea Sterling, luata la purecat de noua putere. (Pe 12 noiembrie 2008, Guvernul Tariceanu a aprobat un act aditional, prin care Sterling Resources primea dreptul de explorare si impartire a resurselor din Insula Serpilor, inainte de decizia Curtii de la Haga.)
Intr-o interventie la Realitatea TV, senatorul a admis ca au existat discutii ca el sa preia filiala PDL de Bacau, totodata, senatorul a tinut sa precizeze ca motivul pentru care demisioneaza din PNL este acela ca nu se mai intelege bine cu cei aflati in filiala politica pe care o reprezinta.
In luna februarie a cestui an s-a mai discutat despre plecarea lui Gabriel Berca din PNL, insa acesta a infirmat atunci zvonurile.
PD-L nu are comportament de partid democratic: chiar si in perioada sarbatorilor de Paste a tras sforile dezbinand, incurajand tradarea, incalcand legile morale si Constitutia.