Senatorul PSD Bihor Alexandru Athanasiu este de parere ca seful sau de partid, Mircea Geoana, este bine intentionat in ceea ce face, dar nu a reusit mare lucru de cand este in fruntea partidului.
El este de parere ca tinerii din PSD care sunt remarcati in politica romaneasca au fost descoperiti de fostul lider al PSD Adrian Nastase, cel care este creditat de senatorul bihorean ca fiind initiatorul reformei in PSD. "Consider ca Adrian Nastase a inceput reforma in PSD, insa nu a reusit pe deplin", a spus Athanasiu, care a precizat ca a decis sa nu candideze pentru nicio functie de conducere la alegerile din PSD, tocmai pentru ca noua echipa sa poata sa-si duca proiectul pana la capat.
Totusi, in opinia lui Athanasiu, mai sunt multe de facut pana la finalizarea reformei in partid, el considerand ca nu ar trebui inlaturati toti cei care au facut parte din conducerea partidului. "PSD trebuie sa-si cunoasca mult mai bine doctrina. Recentele plecari demonstreaza ca, in Romania, apartenenta la un partid nu inseamna aderare la anumite idei, ci doar urmarirea propriilor interese. Pentru multi, partidul este doar o trambulina de lansare. In Europa, politicienii nu pleaca din partide daca pierd functiile detinute", a mai declarat senatorul de Bihor.