Pesurse.ro informeaza: Baconschi il admira pe Ponta: Mi s-a parut ca a fost mai echilibrat, mai ponderat

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, intr-un interviu pentru Deutsche Welle, ca ia in considerare sansele unor formatiuni noi de dreapta, precum Noua Repulica si a admirat evolutia liderului PSD Victor Ponta in perioada protestelor din intreaga tara.
Mi s-a parut ca Victor Ponta a fost mai echilibrat, mai ponderat, ceea ce nu parea sa fie o caracteristica a lui ca om politic. E nevoie de echilibru si dialog mai degraba decat de isterie si populism. Din pacate, alianta in care au intrat si jocul excesiv retoric pe care l-au facut liberalii, reducandu-si actiunea la jos ceva sau cineva, nu mi-a permis un dialog direct cu ei. Eu am toata deschiderea pentru ca regret enorm ca n-am reusit sa facem o dreapta romaneasca unita, care sa nu fie santajata si sa mearga pe meritocratie, a declarat Baconschi, pentru sursa citata.

Principalele declaratii ale fostului ministru de Externe:

• Voi candida la alegerile generale pentru un post de parlamentar.

• Pentru moment, n-am simtit ca PDL actioneaza ca o forta coerenta si cu destula vointa politica.

• Traian Basescu e un politician de prim plan fara pereche in ultimii zece ani. Viitorul PDL-ului depinde, ca si trecutul recent si prezentul, de parteneriatul cu presedintele Basescu.

• Noua Republica demonstreaza o anumita imaturitate. Nu cred ca se poate transforma in partid si intra in Parlament la aceasta tura, e o constructie pe termen mai lung.

• Conceptul de Miscare Populara a intrat in penumbra si nu pare sa mai domine actualitatea tactica a PDL.

• In ultima saptamana, Victor Ponta a fost mai echilibrat, mai ponderat, ceea ce nu parea sa fie o caracteristica a lui ca om politic.

• Regret enorm ca nu am reusit sa facem o dreapta romaneasca unita. Valorile dreptei nu trebuie tranzactionate si nici prostituate prin aliante de conjunctura.